fbpx
Сьогодні
Відео, фото 16:15 20 Жов 2023

Зеленський та Залужний приїхали на Херсонщину: що відомо

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський разом з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним приїхали у Херсонську область. Командування провело нараду щодо фронту.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Зеленського у Facebook та Telegram.

"Херсонщина. Нарада з військовими – особливий формат.
Ключове питання – ситуація на основних напрямках фронту. Наші оборонні дії. Авдіївка. Куп'янський напрямок. Південь", – зазначив президент.

Нагадаємо, що напередодні Залужний відвідав Авдіївку, яка протягом останнього тижня перебуває під постійним вогнем ворога.

Під час робочої поїздки на Херсонщину Президент України Володимир Зеленський відвідав розташування одного з підрозділів Херсонського прикордонного загону та привітав військовослужбовців із 20-річчям створення Управління розвідки Державної прикордонної служби України.

Глава держави провів нараду щодо актуальної ситуації та умов служби українських прикордонників у прифронтових областях, зокрема на Херсонщині.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко доповів про особливості роботи прикордонників, їхні успіхи та проблемні питання, які потребують уваги.

Фото: Офіс Президента

Володимир Зеленський привітав прикордонників-розвідників з їхнім професійним святом.

"Велику роботу робите, велику службу несете – міцну службу. 20 років, із яких майже 10 років – це війна проти окупанта. Я хочу подякувати вам за ваше служіння Україні й українцям", – наголосив він.

Президент побажав прикордонникам перемогти ворога й зберегти себе та своїх побратимів.

Фото: Офіс Президента

"Хочу подякувати вашим батькам за те, що виховали таких мужніх людей, а вашим дружинам, чоловікам, близьким побажати бути поруч із вами. Хочу подякувати їм за те, що додають вам цієї мужності", – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський також наголосив, що в наших серцях і думках назавжди залишаться ті, хто віддав своє життя за Україну.

Фото: Офіс Президента

Варто додати, що сьогодні відзначають 20 років з дня заснування розвідки Державної прикордонної служби України.

Під час робочої поїздки до Херсонської області Володимир Зеленський також провів нараду з військовим командуванням щодо актуальних питань на передовій.

Зокрема, у нараді взяли участь:

  • Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний,
  • начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала,
  • командувач морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України Юрій Содоль,
  • командувач ОСУВ "Одеса" Андрій Гнатов.

Глава держави заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ щодо загальної оперативної ситуації на передовій, забезпечення українських захисників зброєю та боєприпасами.

Президенту доповіли про оборонні дії на Авдіївському напрямку та невдалі спроби штурмів з боку противника, які призвели до рекордних втрат у живій силі й техніці російського агресора.

Учасники наради також докладно проаналізували ситуацію на Куп'янському напрямку.

Крім того, Володимир Зеленський і командувачі предметно обговорили поточні операції українських оборонців на півдні.

Ситуація на Херсонщині

Після звільнення правобережжя Херсонської області частина регіону знаходиться під постійними обстрілами окупантів. Росіяни атакують цивільне населення з важкого озброєння, артилерії та авіації.

Як повідомлялось, сьогодні зранку, 20 жовтня, війська російської федерації завдали авіаційного удару по місту Берислав у Херсонській області. Внаслідок обстрілу загинула одна людина.

Вчора у Херсоні також пролунали вибухи. Після чого стало відомо, що російські війська обстрілюють місто з тимчасово окупованої території Херсонської області. Під ударом опинився центр та Корабельний район.

В результаті обстрілу Херсону постраждали троє людей.

Також російські загарбники завдали удару по селу Станіслав Херсонської області. В результаті обстрілу постраждала одна людина.

Нагадаємо, 18 жовтня російські окупанти також скинули авіабомби з авіацію на територію Бериславського району Херсонської області. Загинула людина.

Гуменюк пояснила причину збільшення кількості ворожих обстрілів на Херсонському напрямку. Збільшення кількості обстрілів російських військ на півдні пов'язана з побоюваннями ворога щодо просування українських військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: