fbpx
Сьогодні
Відео 12:54 20 Жов 2023

У Мелітополі партизани підірвали авто з російськими загарбниками, - мер Федоров

English version here

Цієї ночі у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області представники Сил спротиву підірвали автомобіль із російськими окупантами, які грабували квартири місцевих мешканців.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram мелітопольського міського голови Івана Федорова.

Зазначається, що внаслідок дій місцевих партизанів під час "нічного полювання" було ліквідовано російських загарбників, які займалися мародерством.

Він уточнив, що вибух стався в районі Авіамістечка, в момент завантаження награбованого в авто.

"За уточненою інформацією, нічний вибух у Мелітополі – це мінус авто з окупантами-мародерами", – розповів Федоров.

Мер додав, що ці інтервенти регулярно відслідковували та грабували порожні квартири у Мелітополі.

"А в цей час окупантів відслідковували наші сили спротиву", – повідомив він.

Федоров також опублікував у мережі відео з місця події.

Раніше повідомлялося, що в тимчасово підконтрольному військам РФ Мелітополі ближче до ранку місцеві жителі чули вибухи, а також гул техніки. Це сталося в районі Авіамістечка, де окупанти влаштували свою військову базу на захопленому аеродромі.

Ситуація в окупованому Мелітополі

Мелітополь було окуповано у лютому 2022 року під час вторгнення рф до України. І попри "звання" "тилового", у місті постійно гримлять вибухи в місцях розташування особового складу та техніки загарбників.

Нагадаємо, в понеділок, 16 жовтня, в районі тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області лунають вибухи. В цьому місці російські війська розташували свої бази та полігони.

Про вибух у Мелітополі також повідомлялося13 жовтня. Зранку у Криворізькому районі Дніпропетровської області пролунав вибух.

Згодом стало відомо, що це вдала операція Сил спеціальних операцій України. Спецназівці відрізали окупантів від постачання палива та боєкомплекту.

А, 19 вересня, зранку українські військові атакували штабу російських загарбників у районі окупованого Мелітополя, що у Запорізькій області.

У Мелітополі окупанти встановили контроль, нав'язують отримати російський паспорт, бо без нього навіть не обслуговують у лікарнях. Також окупанти викрадають жінок і затримують цілі сім'ї за нібито допомогу ЗСУ. Крім того, росіяни планують почати виробляти дрони для війни на окупованій території України, до цього процесу залучатимуть навіть дітей.

Окрім того, загарбники влаштували "полювання" на чоловіків. В місті стала більше кількість патрулів. Зупиняють чоловіків, перевіряють документи та телефони.

Також в Мелітополі окупанти розшукують партизан. Повісили камери відеонагляду, а також викрадають місцевих жителів для "допомоги" в пошуку.

Тільки в травні загарбники забрали й досі утримують щонайменше десять мирних мешканців Мелітополя, серед яких і журналістка Ірина Левченко разом з чоловіком Олександром.

"Викрадення цивільних, їхнє утримання незаконними силовими структурами, катування, щоб змусити зізнатися в неіснуючих злочинах, депортація – за ці злочини Росія має відповідати перед міжнародною спільнотою", –наголосивмер міста Федоров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: