fbpx
Сьогодні
19:49 17 Жов 2023

Зеленський підтвердив застосування ракет ATACMS Україною

Фото: Офіс Президента

Українські військові вже використовують американські далекобійні ракети ATACMS проти російських окупантів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського.

Глава держави подякував усім союзникам України за допомогу і зазначив, що сьогодні особлива подяка Сполученим Штатам Америки.

"Дякую всім, хто воює й працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива вдячність Сполученим Штатам. Наші домовленості з Президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – «атакамси» себе показали. Слава Україні", – сказав він.

"Наші домовленості з президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – ATACMS себе показали", – додав Зеленський.

 

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Зі слів речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, для України є дуже важливим атакувати аеродроми російських сил у Луганську та Бердянську, оскільки там базуються вертольоти, які працюють близько до лінії фронту. Саме вони можуть вражати військову техніку Сил оборони.

Згодом стало відомо, що у вівторок ЗСУ вперше вдарили ракетами ATACMS по російських військах, які в обмеженій кількості таємно отримала від США. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні.

Варто зазначити, що офіційно в Україні та США не коментують і не підтверджують передачу ATACMS. Але днями координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі говорив, що передача ATACMS Україні не виключена. За його словами, США постійно переглядає додаткові спроможності, яких потребує Україна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: