fbpx
Сьогодні
12:51 17 Жов 2023

Ігнат пояснив, чому важливо завдавати ударів по аеродромах Луганська та Бердянська

Фото: Ілюстративне

Для України є дуже важливим атакувати аеродроми російських сил у Луганську та Бердянську, оскільки там базуються вертольоти, які працюють близько до лінії фронту. Саме вони можуть вражати військову техніку Сил оборони.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Радіо Свобода".

Під час ефіру Ігнат прокоментував дані Страткому та Генштабу щодо удару Сил оборони по аеродромах російських військ поблизу окупованих Луганська і Бердянська.

Полковник розповів, що на цей час не володіє інформацією, що, як і чим відбулося ймовірно ураження на аеродромах.

Проте пояснив, що загалом влучання по такій техніці як вертольоти противника, які він використовує, а саме Ка-52, Мі-24, це безумовно добре для української сторони. Тому що саме ці вертольоти разом із тактичною авіацією постійно працюють на фронті і на передній лінії.

"Ворог намагається вертольоти тримати ближче до лінії бойового зіткнення, як це було у Чорнобаївці. І тут Луганськ, Бердянськ це безпосередньо не далеко від лінії фронту…

На жаль, в окупантів вертолітна техніка більш сучасна, більш сучасне озброєння. Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти працюють постійно власне 10+ кілометрів від лінії бойового зіткнення. Тому ураження такої техніки є цілком важливим для нас", наголосив Ігнат.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Окрім того, воїни оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Донеччині за тиждень знищили вже три російських літаки Су-25.

Відмітимо, що на Донеччині російсько-окупаційні війська не полишать спроб оточити місто Авдіївка та ведуть активні бойові дії на сході України: лише за минулу добу на фронті відбулося 72 бойових зіткнення.

До того ж, минулої доби, 16 жовтня, на фронті воїни ЗСУ ліквідували ще 800 російських загарбників, таким чином втрати військ росії з початку повномасштабного вторгнення вже склали майже 289 з половиною тисяч солдатів.

Як писала Рубрика, також цієї ночі російські агресори вчергове атакували Україну керованою авіаційною ракетою, 6 "Шахедами" та ракетами С-300: протиповітряна оборона знищила ракету Х-59 та усі безпілотники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: