fbpx
Сьогодні
09:01 17 Жов 2023

Уночі сили ППО збили всі "Шахеди" та ракету Х-59, якими атакувала країну ворожа армія

Фото: Генштаб ЗСУ

У ніч на 17 жовтня російські агресори вчергове атакували Україну керованою авіаційною ракетою, 6 "Шахедами" та ракетами С-300: протиповітряна оборона знищила ракету Х-59 та усі безпілотники.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генштаб ЗСУ, Telegram Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляли у військовому командуванні, "з початком доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131".

У Генштабі підкреслили, що сили та засоби протиповітряної оборони знищили одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 6 ворожих "Shahed-136/131".

Там також зауважили, що інформацію щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюють.

Пізніше Повітряні сили ЗСУ зазначили, що окупанти запустили "Шахеди" з району мису Чауда (Крим) та одну керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

ппо

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

"Усі сім цілей було знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України на південному напрямку. Також зафіксовано застосування противником двох зенітних керованих ракет С-300 на східному напрямку", − повідомили у ПС.

Нагадаємо, що на Донеччині російсько-окупаційні війська не полишать спроб оточити місто Авдіївка та ведуть активні бойові дії на сході України: лише за минулу добу на фронті відбулося 72 бойових зіткнення.

Окрім того, минулої доби, 16 жовтня, на фронті воїни ЗСУ ліквідували ще 800 російських загарбників, таким чином втрати військ росії з початку повномасштабного вторгнення вже склали майже 289 з половиною тисяч солдатів.

До того ж, воїни оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Донеччині за тиждень знищили вже три російських літаки Су-25.

А у ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: