fbpx
Сьогодні
20:59 17 Жов 2023

Рішення для відбудови: на Прикарпатті планують побудувати житло для 250 переселенців

English version here

Фото: facebook/naida.andrii

У місті Калуш на Івано-Франківщині планують збудувати соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб. Для цього відремонтують комунальні приміщення.

Як працює це рішення розповідає Рубрика, посилаючись на міського голови Калуша Андрія Найду.

У чому проблема?

Війна принесла на українську землю руйнацію. Безліч людей залишилися без належних умов проживання та даху над головою.

"Розуміючи усю глобальність проблеми, ми активно працюємо у напрямку підтримки внутрішньо переміщених осіб із самого початку повномасштабного вторгнення, намагаємося забезпечувати цих громадян найнеобхіднішим – житлом", – зазначає Андрій Найда.

Але самотужки у громаді з цим не в змозі впоратися, адже це потужна справа, яка потребує великого обсягу фінансування. Тож тут активно співпрацюють з небайдужими людьми – донорами, меценатами, благодійними організаціями, зокрема й міжнародними.

Яке рішення?

У громаді налічується декілька комунальних приміщень, які наразі непридатні до експлуатації, але у майбутньому можуть слугувати, як повноцінне житло для людей, які його потребують.

У ході зустрічі з представниками міжнародної організації Habitat for Humanity керівництво громади обговорило можливості реконструкції недіючого приміщення садочка «Зірочка» та облаштування його під житло для ВПО.  Тут могли б проживати 250 людей.

Як це працює?

Мова йде про повноцінне житло, мешканці якого будуть нести пряму відповідальність за своє проживання там, для прикладу, оплата комунальних послуг буде їх прямим обов'язком. Якщо вдасться втілити цей задум в життя, громада візьме на себе проєктну документацію, підведення комунікацій, електричних потужностей, все інше – повноваження донорів.

Даний соціальний проєкт буде направлений на те, щоб ВПО соціалізувалися у громаді, знаходили роботу, дбали про себе самостійно, адже відомо, що державні виплати не назавжди.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: