fbpx
Сьогодні
16:30 17 Жов 2023

Побачити Тризуб на власні очі: меморіал "Батьківщина-мати" вже готовий прийняти відвідувачів

Уже з 20 жовтня територія меморіального комплексу Національного музею історії України у Другій світовій війні стане повністю доступною для відвідувачів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook музею.

Як повідомляли у закладі, відкрити територію музею планували з 19 жовтня. Проте пізніше у музеї уточнили, що вхід до меморіалу стане доступним на день пізніше, з 20 жовтня.

"Від цього дня ви можете вільно пройти скульптурною галереєю, алеєю повз головний прапор і помилуватися краєвидами лівого берега з головної площі. І звісно ж, на власні очі побачити встановлений знак княжої доби – Тризуб на щиті "Батьківщини-матері"", зазначили у повідомленні.

Декомунізація "Батьківщини-матері"

Як повідомляла Рубрика, у липні Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента "Батьківщина-мати" у Києві. Проєктними рішеннями передбачена заміна встановленого на щиті радянського герба на Тризуб.

У липні минулого року в додатку "Дія" пройшло опитування від мінкульту щодо долі радянського герба на щиті "Батьківщини-матері".

У ньому взяли участь понад 778 тисяч українців. 85 відсотків з них підтримали пропозицію замінити його на герб України.

А вже 6 серпня, на щит монумента "Батьківщина-мати" підняли та встановили Тризуб замість демонтованого раніше герба Радянського Союзу.

Тим часом національний музей історії України у Другій світовій війні вирішив перейменувати монумент "Батьківщина-мати" на "Україна-мати".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: