fbpx
Сьогодні
Відео, фото 14:27 16 Жов 2023

Рішення для перемоги: Нідерланди передали українським прикордонникам 4 мобільні шпиталі

English version here

Фото: ДПСУ

Нідерланди надали Держприкордонслужбі України потужну партію медичної техніки та обладнання.

Про це повідомили на сайті відомства, пише Рубрика.

У чому проблема?

Під час жорстких боїв українські захисники отримують поранення різного ступеня тяжкості. Однак своєчасне надання медичної допомоги часто рятує їм життя. 

Мобільний шпиталь призначений для лікування та реабілітації поранених військових і тимчасово переміщених осіб.

Яке рішення?

Держприкордонслужба України отримала від Нідерландів потужну партію медичної техніки та обладнання. Нідерланди передали українським прикордонникам 4 мобільні шпиталі.

Як це працює?

Зокрема в Україну надійшли 4 балістично-броньовані стабілізаційно-діагностичні медичні модулі та стоматологічний кабінет.

"Ми отримали стабілізаційно-діагностичні модулі, які будуть використовуватись на фронті. В середині модуля є все необхідне для проведення різних операцій і складних в тому числі", – говорить начальник відділу медичного забезпечення бригади Сталевий кордон Анатолій Коваленко.

Зазначені мобільні комплекси постачаються компанією-виробником Hospitainer за урядовою програмою та координацією Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Фото: ДПСУ

Медичне обладнання відповідають класифікації мобільних медичних підрозділів армій країн НАТО Role 1, Role 2 Basic (базова), Role 2 Enhanced (розширена) та вже стоять на озброєнні прикордонних медиків та використовуються за призначенням, рятуючи життя.

Hospitainer приїжджає з допомогою в Україну не вперше.

Представник "Hospitainer" Бар-Джоп Круйсен додав, що компанія передала українським військовим вже 9 таких шпиталів, і планує ще 12.

Модулі високомобільні, захищені, автономні, високоінтелектуальні та забезпечені всім необхідним для надання якісної медичної допомоги протягом тривалого часу. Ці шпиталі є всесезонними, мають усю необхідну техніку та ліки. У них можуть:

  • надавати першу медичну допомогу,
  • проводити операції,
  • також розгортати стаціонар.

"Це комплекс, який містить кілька модулів – діагностичний та лікувальний. Модулі оснащені відповідними матеріалами, засобами, апаратурою для надання допомоги. Це високомобільний комплекс, який можна на будь-якій ділянці місцевості розгорнути, надати допомогу бійцям, і швидко згорнути та поїхати на іншу ділянку допомагати. Тому я думаю, ці модулі покращать нашу мобільність і покращать надання допомоги на етапах евакуації", – зазначає начальник служби охорони здоров'я бригади «Сталевий кордон» Олександр Солобчук.

Начальник стоматологічного відділення одного зі шпиталів Держприкордонслужби України Олександр Кузнєцов зауважив, що у мобілізованих доволі часто є проблеми із зубами і завдяки такому медичному кабінету бійці зможуть отримати якісну стоматологію навіть недалеко від передової.

Довідка про реформу ДПСУ

За підтримки закордонних партнерів Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами країн-партнерів НАТО.

Відомство швидкими темпами нарощує потужності підрозділів медичного забезпечення та запрошує людей, які хочуть працювати в професійній команді, сучасним обладнанням та приносити користь своїй країні. Шукаємо та чекаємо на лікарів, середній та молодший медичний персонал (працевлаштування/мобілізація/контрактна служба). Звертайтеся у центри комплектування Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, 20 вересня Чехія домовилася з Данією та Нідерландами щодо постачання зброї Україні. Київ отримає додаткові танки, гаубиці, стрілецьку зброю, бойові машини піхоти, засоби протиповітряної оборони, засоби радіоелектронної боротьби або боєприпасів від компаній оборонної промисловості.

30 вересня Нідерланди передали прикордонникам партію медичних позашляховиків Toyota Land Cruiser.

23 серпня стало відомо, що Нідерланди нададуть Україні близько 1000 переносних зарядів для дистанційного розмінування територій.

Окрім того, Україна отримає 42 літаки F-16 від Нідерландів після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: