fbpx
Сьогодні
Фото 14:45 16 Жов 2023

У Херсоні затримали колаборантку: шпигувала та наводила ракети

Фото: t.me/SBUkr

Співробітники СБУ затримали зрадницю, яка шпигувала для росіян у Херсоні. Вона виявилась місцевою, яка з червня за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на СБУ.

"Після ворожих обстрілів зловмисниця фіксувала місця "прильотів" та їхні наслідки, а потім відправляла відповідний "звіт" агресору", – йдеться в повідомленні.

За цими даними загарбники могли коригувати обстріли по критичній, соціальній та житловій інфраструктурі обласного центру, а також по місцях дислокації українських військ.

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

Фото: t.me/SBUkr

"Така "діяльність" зловмисниці дозволяла окупантам наводити вогонь та отримувати результати про можливі ураження. Для здійснення ударів по місту загарбники використовували реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію та дрони-камікадзе", – додали в СБУ.

За даними слідства, російською агенткою виявилась місцева жителька, яка з червня цього року за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Вона "вийшла" на адміністратора однієї з соцмереж і запропонувала йому свою допомогу у війні проти України.

Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, Херсон було деокуповано у листопаді 2022 року. З того часу СБУ постійно затримує зрадників, які перейшли на бік загарбників. Так, раніше СБУ в Херсоні затримала медсестру. Вона працювала на ФСБ та "зливала" ворогові персональні дані українських захисників.

Крім того, у травні правоохоронці викрили та затримали двох зрадників у Херсонській області. Вони планували втечу.

Нагадаємо, довічне ув'язнення отримала зрадниця, яка "наводила" російські ракети на оборонні підприємства Кіровоградщини.

Як повідомлялось, в Одесі Служба безпеки України (СБУ) затримала інформатора російського ГРУ. Щоб менше привертати до себе увагу, він "працював під прикриттям" – влаштувався у міжнародний благодійний фонд.

Також правоохоронці затримали колаборантку, яка організовувала фейковий "референдум" під час окупації Чорнобаївки (Херсонська область).

Окрім того, СБУ викрила столичну чиновницю, яка навіть під час війни готувала виступи Миколи Азарова для російського телебачення, також експрем'єру оголосили про нову підозру.

Додамо, що з початку війни СБУ виявила понад 2 тис. зрадників, які пішли на держзраду і співпрацю з ворогом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: