fbpx
Сьогодні
17:42 15 Жов 2023

Це обов'язок: Усик розповів про початок війни, коли вирішив піти в тероборону

Фото Reuters

Чемпіон WBA, WBO, IBO й IBF у надважкій вазі Олександр Усик розповів чому вирішив вступити до тероборони на початку вторгнення росії.

Про це повідомляє Luckypanch.net, пише Рубрика.

"Вирішив піти в тероборону, бо це моя країна. В мою країну прийшов ворог, треба її захищати. І неважливо, хто я, – спортсмен, бізнесмен чи хтось інший. Я – громадянин України, повинен її захищати", – розповідає Усик про свій вчинок на початку повномасштабної війни.

За словами боксера, захищати Україну – це обов'язок.

"Всі, хто живе в Україні, хто вважає себе українцем, хто має паспорт, хто народився тут, хто тут живе, хто приїхав сюди жити – він повинен захищати країну. Це обов'язок чоловіка, хлопця, мужчини", – заявив український боксер.

Зауважимо, що офіційна дата проведення бою Усик – Ф'юрі наразі невідома. За інформацією ESPN, поєдинок пройде у грудні 2023-го чи у січні 2024 року у Саудівській Аравії, в Ріяді.

Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі битимуться за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.

Українець є чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO (Всесвітньої боксерської організації), WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Тайсон Ф'юрі володіє титулом WBC (Всесвітньої боксерської ради). 28 жовтня він зустрінеться з бійцем змішаних єдиноборств Френсісом Нганну з Франції.

Як повідомлялось раніше, ESPN оновив рейтинг найкращих боксерів незалежно від вагової категорії. Трійку замикає український чемпіон WBA, WBO, IBO та IBF Олександр Усик.

Довідка

Нагадаємо, що в кінці серпня український боксер Олександр Усик вже вдруге відстояв звання об'єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі, нокаутувавши британського спортсмена Даніеля Дюбуа.

Зазначимо, що бій відбувся у польському Вроцлаві. На кону стояли всі п'ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF) у надважкій вазі.

Як повідомляють, уже у стартовому раунді Дюбуа пропустив від Усика джеб з правиці. Це стало головним гайлайтом перших трьох хвилин поєдинку. Вiдмітимо, що ініціатива в дощовому Вроцлаві зберігалася за Олександром, який реалізував свою перевагу над суперником у швидкості.

На останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від Усика британець став на коліно та зміг підвестися, після чого суперників розвів гонг.

Команда британського боксера Даніеля Дюбуа заявила про свій намір отримати бій-реванш з Олександром Усиком. Окрім того, вони готові оскаржувати рішення арбітра, бо вважають, що перемогу "вкрали".

Зауважимо, що Усик вперше здобув перемогу нокаутом на рівні гевівейту. Суперника він двічі відправляв у нокдаун: вперше — у восьмому раунді, а згодом завдав вирішального удару в дев'ятому.

Як відомо, 36-річний Усик володіє титулами в гевівейті з 2021 року, коли вперше переміг Ентоні Джошуа одностайним рішенням суддів.

Відмітимо, що після початку повномасштабного вторгнення Усик вступив до лав тероборони, тож дата проведення торішнього матчу залишалася під питанням. Потім уряд України почав надавати дозвіл спортсменам виїжджати з країни для участі у міжнародних змаганнях.

Тому, торік у серпні Усик все-таки зійшовся з Ентоні Джошуа в матчі-реванші за п'ять поясів. На кону стояли титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які українець відібрав у британця минулого року. Також спортсмени билися за титул чемпіона за версією журналу The Ring.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: