fbpx
Сьогодні
17:27 15 Жов 2023

На Чернігівщині підірвався вибуховий пристрій: є жертви

English version here

В Чернігівській області на території Киїнської територіальної громади підірвався вибуховий пристрій. В результаті вибуху один чоловік загинув, іншого поранено.

Про це пише Рубрика з посиланням на голову Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса.

За даними глави ОВА, сьогодні о 14:57 надійшло повідомлення про підрив на вибуховому пристрої в лісосмузі на території Киїнської територіальної громади.

"За попередньою інформацією один чоловік загинув, ще один – травмований", – повідомив Чаус.

Він також зазначив, що нині на місці події працюють вибухотехніки.

Мінна небезпека в регіонах України

Нагадаємо, що внаслідок війни з російською федерацією, у фронтових регіонах залишається високою мінна небезпека.

У зв'язку з цим цивільних закликають:

  • уникати невідомих й неперевірених ґрунтових доріг;
  • не чіпляти будь-які підозрілі предмети;
  • не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, заплави річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точились бої, або ж які перебували під окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про "знахідку" в ДСНС або ж в Нацполіцію за телефонами 101 й 102.

Мінекономіки також закликає аграріїв при розмінуванні земель користуватись послугами фахівців аби мінімізувати усі потенційні ризики.

Уряд та Міністерство економіки роблять усе, аби пришвидшити процес очищення українських земель. Зокрема, за програмою пріоритетного розмінування земель сільгосппризначення обстежено понад 200 тис. га земель, з яких понад 120 тисяч га фермери вже використовують. Розпочато процес створення ринку послуг з розмінування. Міністерство економіки працює над спрощенням процедури отримання сертифікації для нових операторів ринку.

Як повідомлялось, в Україні уже обстежено на предмет замінування понад 200 тис. га сільгоспземель з 470 тис., визначених як пріоритетні, і 120 тис. га повернуто в обробку.

Нагадаємо, українська зернова асоціація (УЗА) створила міжнародний благодійний фонд. Він покликаний допомогти українським аграріям розмінувати свої поля та мати змогу знову сіяти й вирощувати зерно.

Окрім того, першу машину розмінування отримала українська аграрна компанія Нібулон від швейцарської компанії Global Clearance Solutions.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: