fbpx
Сьогодні
Відео 21:27 14 Жов 2023

На Куп'янському напрямку прикордонники дроном вполювали раритетну російську гармату

Українські прикордонники на Куп'янському напрямку за допомогою дрону-камікадзе "вполювали" раритетну російську гармату.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

"На Куп'янському напрямку прикордонники штурмової бригади "СТАЛЕВИЙ КОРДОН" під час аеророзвідки виявили на ворожих позиціях радянський зенітно-артилерійський комплекс С-60 з гарматою АЗП-57 калібру 57мм, розроблену ще у середині 1940-х років", – йдеться у повідомленні.

Клименко зазначає, що востаннє ці гармати використовували радянські війська в період Афганської війни, а після розпаду радянського союзу більшість пострадянських країн включно з Україною зняли С-60 з озброєння через її моральну застарілість.

"Подивитись на музейний експонат вилетів прикордонний дрон-камікадзе. Результати цієї вибухової зустрічі добре видно на відео", – підкреслив міністр.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Варто зазначити, що ситуація на напрямку Лиман-Куп'янськ загострилася ще влітку. Росіяни посилили атаки, намагаючись прорватися до річки Оскіл.

Крім того, російські окупанти останніми днями суттєво активізували наступальні дії біля Авдіївки. Також епіцентрами боїв залишаються Бахмут та лінія Куп'янськ-Лиман.

Військові частини, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ "Лиман" відвідав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Він зазначив, що ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась.

Як наголосив Командувач, російські агресори, після завданих їм втрат, за два місяці відновилися та розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки на Луганщині, а згодом і на Куп'янському напрямку. На сьогодні там тривають важкі бої.

Однак керманич Сухопутних військ наголосив, що українські бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч окупантам. Противник зазнає значних втрат і не досягнув суттєвих успіхів, каже командувач.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: