fbpx
Сьогодні
18:20 13 Жов 2023

Правоохоронці порушили справу через стрілянину на блокпосту в Києві

Через стрілянину на блокпосту в столиці, що сталася в четвер, 12 жовтня, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону, пише Рубрика.

За даними слідства, 12 жовтня близько 10-ї ранку  на одному зі столичних блокпостів під час перевірки документів водій буса Peugeot відмовився виконати вимоги зведеного наряду.

Інцидент стався на пересуваному блокпості у Святошинському районі міста.

Там військові разом із поліцейськими проводили навчання.

Чоловік спробував проїхати без перевірки, після чого учасник добровольчого формування територіальної громади відкрив вогонь з автоматичної зброї й зупинив автомобіль, пошкодивши одне з коліс.

Кримінальне провадження розпочате за фактом перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Встановлення всіх обставин події триває.

Як повідомлялося, у четвер, 12 жовтня, на блокпосту у Святошинському районі Києва військові відкрили стрільбу по автомобілю, який не зупинився на вимогу.

Подія сталася під час навчальної перевірки. Одна з куль влучила в автомобіль, проте ніхто не постраждав.

Інші події зі стріляниною в Києві

Нагадаємо, що вранці 12 жовтня в Солом'янському районі Києва озброєний чоловік намагався захопити бізнес-центр. Невідомий зайшов у будівлю та здійснив кілька хаотичних пострілів. Після чого його затримали.

Додамо, що 3 жовтня в Києві також сталася стрілянина. Тоді військовий зі свого автомата застрелив двох побратимів. Трагедія трапилася на вулиці Лаврська, що у Печерському районі столиці. Стрілка затримали та порушили кримінальну справу.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: