fbpx
Сьогодні
15:21 10 Жов 2023

Фінляндія виділить 92 млн євро Україні та країнам, які постраждали від агресії рф

English version here

Фінляндія виділяє 92 мільйони євро до Кризового фонду Міжнародної асоціації розвитку (IDA) з метою збільшення підтримки України та Молдови, а також тих країн, які постраждали від російської агресії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство закордонних справ Фінляндії.

"Це додаткове фінансування свідчить про непохитну підтримку Фінляндією України відповідно до урядової програми. Ми також будемо підтримувати покращення продовольчої безпеки в країнах, що постраждали від російського вторгнення", – заявив Вілле Тавіо, міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії.

На підтримку України та Молдови виділять 62 мільйони євро: 12 млн євро з цієї суми буде виділено у вигляді гранту, а 50 млн євро – у вигляді кредиту. Іншим Фінляндія надасть 30 млн євро у вигляді кредитів країнам, які постраждали від російської агресії, і, серед іншого, на допомогу із запобіганням поширенню інфекційних захворювань.

В Україні ці кошти спрямують на потреби у сферах охорони здоров'я, транспорту, енергетики, сільського господарства, житлового будівництва та соціального забезпечення.

Планується покращити доступ до послуг охорони здоров'я, модернізувати медичну допомогу, підвищити доступність послуг в умовах дефіциту енергоресурсів, ремонту важливих автомобільних і залізничних мереж та житлових будинків, а також підтримці сільськогосподарської діяльності. Крім того, кошти спрямують на реконструкцію критично важливих секторів економіки. Особливу увагу буде приділено правам жінок та осіб з інвалідністю.

У Молдові цими коштами в першу чергу планується покрити витрати на прийом українських біженців, та економічне і соціальне відновленню країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: