fbpx
Сьогодні
17:24 09 Жов 2023

Понад 1,7 тис об'єктів культурної інфраструктури України постраждали через агресію росії, – Мінкультури

English version here

Міністерство культури та інформаційної політики України продовжує фіксувати пошкодження об'єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії. Так, станом на 29 вересня 2023 року збитків зазнали 1702 об'єкти культурної інфраструктури.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Мінкультури.

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Херсонській, Харківській, Київській, Миколаївській, Луганській та Запорізькій областях.

Найчисельнішою групою об'єктів культурної інфраструктури, які зазнали пошкоджень чи руйнувань, є клубні заклади (49% від загальної кількості закладів культурної інфраструктури, що зазнали збитків).

Загалом постраждали:

  •       клубні заклади – 841;
  •       бібліотеки – 601;
  •       заклади мистецької освіти – 131;
  •       музеї та галереї – 99;
  •       театри та філармонії – 30.

Пошкоджень і руйнувань зазнали об'єкти культурної інфраструктури) на території 262 територіальних громад (17,8% від загальної кількості територіальних громад України), зокрема: у Донецькій (82%), Сумській (53%), Харківській (52%), Чернігівській (46%), Херсонській (43%), Луганській (42%), Миколаївській (42%), Запорізькій (36%), Київській (26%), Дніпропетровській (19%), Житомирській (12%), Одеській (8%), Хмельницькій (8%), Черкаській (5%), Львівській (4%), Вінницькій (3% ), Закарпатській (2%), Полтавській (2%) областях та м. Києві.

Варто зазначити, що на кінець вересня 2023 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей досі перебувають у тимчасовій окупації. Це унеможливлює обрахунок точної кількості об'єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: