fbpx
Сьогодні
21:59 09 Жов 2023

На Закарпатті переселенка з Краматорська виготовляє крафтовий шоколад на гречаному чаї: як працює це рішення

Фото: Soyka

Переселенка з Краматорська Юлія Савинська створює на Закарпатті крафтовий шоколад, зокрема — на гречаному чаї. Солодощі випускають під брендом Soyka.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Newfood.media.

У чому проблема?

Юлія за фахом кондитерка і вже створювала солодощі власноруч через те, що її донька страждає від алергії. Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду професійно, вона вивчала організацію бізнесу, пройшла навчання від Дія.Бізнес і склала маркетинговий план. Водночас Юлія опановувала професію шоколатьє, аби розуміти всі нюанси створення смаколика. Пізніше кондитерка створила авторську рецептуру.

переселенка виготовляє крафтовий шоколад

Фото: Soyka

Яке рішення?

За ловами Юлії, мало хто робить шоколад з какао-бобів. Хоч саме такий найбільш смачний і корисний.  Натуральні какао-боби мають у складі багато корисних речовин, мікроелементів, є природним антиоксидантом, позитивно впливають на нервову систему та настрій.

Шоколад від Soyka має 6 смаків. У його складі немає рафінованого цукру. Серед різновидів — молочний із мигдалем, молочний із кунжутом, ягідний, гречаний, темний преміум та темний із журавлиною.

переселенка виготовляє крафтовий шоколад

Фото: Soyka

Як це працює?

Сировину для виробів кондитерка обробляє власноруч: закуповує какао-боби, перебирає, обсмажує, охолоджує та перетирає на меланжері. Так називається спеціальний млин із кам'яними гранітними жорнами. Після цього проводять коншування шоколадної маси для насичення киснем. А далі відправляють на визрівання від двох тижнів до місяця. Так розкривається смак і аромат шоколаду. 

переселенка виготовляє крафтовий шоколад

Фото: Soyka

У планах Юлії — створити молочний шоколад із манго, із сушеним персиком і темний із чилі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: