fbpx
Сьогодні
14:20 07 Жов 2023

"Лікарі без кордонів": медзаклад у Бериславі через пряме влучання авіабомбами змушений припинити роботу

Фото: Фейсбук / Oleksandr Prokudin

Лікарня у Бериславі, що на Херсонщині, 5 жовтня була обстріляна російськими військами. Два верхні поверхи закладу – повністю зруйновані, двоє медиків отримали поранення. Лікарня змушена припинити роботу.

Про це повідомили в міжнародній гуманітарній організації "Лікарі без кордонів".

Як зазначили в організації, вони підтримували цю лікарню з листопада 2022 року. Організація надавали медичні пожертви і перевозила пацієнтів автомобілями швидкої допомоги.

"Лікарі без кордонів" повідомили, що Бериславська лікарня була найближчим медичним закладом для десятків тисяч мешканців району.

Ворожий напад означає, що тепер людям доведеться долати велику відстань, щоб отримати невідкладну та необхідну медичну допомогу. 

"Обстріли медичної інфраструктури російськими військами – це частина послідовної моделі, яку "Лікарі без кордонів" та інші організації неодноразово документували та засуджували", — заявляє Крістофер Стоукс, головний координатор з надзвичайних ситуацій "Лікарів без кордонів" в Україні.

Він зауважив, що медичні заклади та медичний персонал повинні бути захищені від війни.

Нагадаємо, що 5 жовтня російські загарбники вдарили під час авіаційного обстрілу Берислава Херсонської області по лікарні, внаслідок чого вщент знищений четвертий поверх будівлі.

Довідка

"Лікарі без кордонів" (MSF) — це міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що надає допомогу жертвам збройних конфліктів, епідемій, природних катастроф та людям, які не отримують медичної допомоги.

MSF заснована в 1971 році.

Нині здійснює діяльність у понад 70 країнах світу. У 1999 році була удостоєна Нобелівської премії миру. У грудні 2021 року відзначила 50-річчя своєї діяльності. 

Нагадаємо, що раніше Рубрика писала як "Лікарі без кордонів" рік тому допомагали виїхати з небезпечних зон. Спершу — з Краматорська та Бахмута вивозять людей у Дніпро. Далі — спеціальним поїздом у Київ. 

Як писала Рубрика, у Львові розпочав роботу інноваційний реабілітаційний центр для важкопоранених військовослужбовців національної мережі RECOVERY. Це вже сьомий заклад проєкту, що втілюють у життя Віктор і Олена Пінчуки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: