fbpx
Сьогодні
Фото 18:59 25 Вер 2023

В Україні розпочалися тренінги для інструкторів обласних центрів екстреної меддопомоги: як працює це рішення

English version here

Фото: МОЗ

В Україні відбулися перші очні тренінги з надання догоспітальної допомоги для інструкторів обласних центрів екстреної медичної допомоги. Навчання проводяться у межах спільного зі Світовим банком проєкту Міністерства охорони здоров'я України "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу МОЗ.

У чому проблема?

МОЗ продовжує удосконалювати національну систему екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Цей тривалий процес, який поєднує низку напрямів та має кілька етапів, розпочався кілька років тому. Завдяки підтримці проєктів Світового банку поступово посилився розвиток спроможностей системи екстреної медичної допомоги, зокрема на догоспітальному етапі.

розпочалися тренінги для інструкторів

Фото: МОЗ

За словами заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, який координує заходи у межах спільних зі Світовим банком проєктів, вже плануються подальші навчання з надання екстреної медичної допомоги у разі невідкладних станів та травматичних пошкоджень для медичного персоналу в лікарнях.

розпочалися тренінги для інструкторів

Фото: МОЗ

Яке рішення?

Інструктори навчально-тренувальних відділів, які проводять навчання для своїх колег–медичного персоналу бригад екстреної медичної допомоги – спершу проходили тренінги у Тернопільському національному медичному університеті ім. Горбачевського МОЗ України.

Першими центрами, в яких тренери університету проводять виїзну супервізію фахівців, що починають самостійну  інструкторську діяльність, стали Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва та обласні центри Черкаської й Кіровоградської областей.

розпочалися тренінги для інструкторів

Фото: МОЗ

Як працює це рішення?

Такі тренінги упродовж наступних двох місяців пройдуть 100 інструкторів з усіх обласних центрів по Україні. В результаті вони стануть сертифікованими інструкторами з надання догоспітальної допомоги.

Водночас триває розробка теоретичного курсу для дистанційного навчання всіх фахівців обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який найближчим часом буде доступний на онлайн-платформі.

У МОЗ додали, що завдяки такому підходу за відносно короткий час – упродовж кількох років – навчанням сучасних підходів у менеджменті критичного пацієнта будуть охоплені близько 25 тисяч працівників центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по всій Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: