fbpx
Сьогодні
20:48 06 Жов 2023

США оголосили персонами "non grata" двох дипломатів із Росії, – BBC News

Сполучені Штати Америки оголосили персонами non grata двох дипломатів із Росії, які працювали в Америці.

Про це заявив Державний департамент США, повідомляє Рубрика, посилаючись на на BBC News.

"Дії Держдепартаменту посилають чіткий сигнал, що неприйнятні дії проти співробітників нашого посольства в москві матимуть наслідки", — цитують росЗМІ заяву американського відомства.

Держдеп повідомив, що росіян вислали з США у відповідь на надуману висилку американських дипломатів з москви. У відомстві додали, що не потерплять переслідування своїх дипломатів з боку російського уряду. Імена висланих дипломатів у Держдепі не назвали. МЗС росії теж поки ніяк не коментував цю інформацію.

Зазначимо, що посольство США в росії ще у вересні засудило висилку Сілліна і Бернштейна і пообіцяло, що американський уряд відповість на неї симетрично.

Зазначимо, що 14 вересня, МЗС росії оголосило про видворення першого і другого секретарів американського посольства Джеффрі Сілліна і Девіда Бернстайн через їх нібито несумісних з дипломатичним статусом дій. Їх звинуватили у підтримці зв'язку з обвинуваченим у шпигунстві Робертом Шоновим.

Наприкінці серпня російська фсб висунула звинувачення колишньому співробітнику генконсульства США у Владивостоці Роберту Шонову за статтею "про конфіденційну співпрацю з іноземною державою".

Роберта Шонова затримали в березні в російському владивостоці. Однак його ім'я стало відомо в середині травня. Тоді ж Держдепартамент США засудив арешт Шонова, назвавши звинувачення на його адресу необґрунтованими. У заяві відомства говорилося, що єдиною роллю Шонова на момент затримання було складання зведень за матеріалами російських ЗМІ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: