fbpx
Сьогодні
16:57 06 Жов 2023

Міського голову Сум випустили під заставу в три млн гривень

Сьогодні, 6 жовтня, Сумського міського голову Олександра Лисенка, якого підозрюють у хабарництві, відпустили під заставу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на коментар пресслужби Вищого антикорупційного суду України.

Розмір застави склав 3 мільйони гривень, її внесли 5 жовтня, додали у пресслужбі. Під час обрання запобіжного заходу 4 жовтня, Олександр Лисенко зазначив, що обвинувачення просило заставу у 10 млн грн.

Справа Лисенка

Олександр Лисенко є міським головою Сум вже 9 років. Вперше його обрали мером у 2014 році.

Проте днями, правоохоронці викрили під час одержання хабаря Олександра Лисенка та директора департаменту міської ради. Як зазначається, чиновники вимагали гроші за ухвалення рішення про встановлення тарифу та відсутність штучних перешкод у діяльності підприємства.Загальна сума неправомірної вигоди – 2 130 000 грн. В СБУ пояснили, що фігуранти справи "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивозом сміття. У разі відмови погрожували перешкодами у веденні бізнесу.

3 жовтня Лисенку та іншому фігуранту оголосили підозру. Їх дії кваліфікувала за ч. 4 ст. 368 КК України.

4 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що проситиме суд обрати запобіжний захід меру Сум у вигляді арешту. Але з альтернативою застави в 10 млн гривень.

4 жовтня Антикорупційний суд залишив Лисенка під вартою до 2 грудня 2023 року із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: