fbpx
Сьогодні
09:37 03 Жов 2023

Продовжуйте ці кроки: у США підтримали агресивні антикорупційні заходи в Україні

У Сполучених Штатах Америки побачили, що за останні кілька тижнів Україна вживає агресивних заходів для подолання корупції та закликав продовжувати далі.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу напередодні.

"Ми бачили, як Україна вдавалася до агресивних дій, включаючи агресивні дії останнім часом, протягом останніх кількох тижнів, для боротьби з корупцією. І ми вітаємо їх продовження цих кроків", наголосив представник Держдепу.

Окрім цього, антикорупційних заходів в Україні вимагають члени Конгресу США і члени ЄС:

"Це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда.

Ви бачите, як члени Конгресу кажуть, що вони хочуть, щоб Україна вжила антикорупційних заходів – тому важливо, щоб Україна показала їм, що вони такі".

Але, насамперед, вважає Міллер, це важливо для самої України, для її здатності будувати стійку економіку.

Також речник Держдепартаменту повідомив, що питання корупції обговорювали з президентом Зеленським під час візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

"Вони будуть сусідами з Росією завжди. Їм потрібна економіка, яка може підтримувати апарат безпеки, щоб стримувати російську агресію в майбутньому. І вони не зможуть цього зробити, якщо корупція буде широко розповсюджена в різних секторах економіки", зауважив речник Держдепу.

Як відомо, у США підготували конфіденційну версію стратегії допомоги Україні, де корупція розглядається як реальна загроза.

Нагадаємо, що рішення РНБО "Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя", згідно з яким за корупцію в судах позбавлятимуть волі на 10 – 15 років з конфіскацією майна, ввів у дію своїм указом Президент Володимир Зеленський.

Як писала Рубрика, у лютому цього року повідомляли, що Україна отримала 33 бали зі 100 можливих в Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index — CPI) за 2022 рік. Цьогоріч наш показник зріс на один бал, і тепер Україна посідає 116 місце зі 180 країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: