fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:59 02 Жов 2023

війська рф атакували Херсон артилерією: серед поранених поліцейські

Фото: t.me/Klymenko_MVS, t.me/phogovua

Сьогодні зранку, 2 жовтня, ворожа армія не втомлюється гатити по Херсону – під обстріл потрапило авто поліцейських, двоє поранених. Також постраждалі є серед громадянських.

Про це пише Рубрика з посиланням на Telegram-канал міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, Telegram-канал начальника Херсонської МВА Романа Мрочка.

"Під вогонь потрапило авто патрульної поліції. Удар був такої сили, що пробило броню. Постраждали двоє поліцейських. Вони госпіталізовані, один із патрульних у вкрай тяжкому стані", – розповів Клименко.

За його словами, ворог продовжує засипати Херсон артилерією.

"Під час ранкового обстрілу спецпризначенцям КОРДу вдалося під триваючим вибухами врятувати цивільного, якому відірвало ногу. Постраждалого передали лікарям. Його стан критичний", – додав голова МВС.

Також відомо про четвертого потерпілого. Він отримує допомогу лікарів. Його травми нетяжкі.

Фото: t.me/Klymenko_MVS, t.me/phogovua

Фото: t.me/Klymenko_MVS, t.me/phogovua

Як зазначив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, внаслідок обстрілу Херсона російськими військами є влучання і поблизу об'єкта транспортної інфраструктури.

Обстріли Херсона

Усю ніч та ранок понеділка, 2 жовтня, російські війська били по Херсону. Під час однієї з атак поранення отримали двоє дівчаток та їхня мати. Крім того, сьогодні близько 05:00 ворог обстріляв середмістя Херсона. На місці влучання виникла пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Пізніше у Херсоні знову повідомляли про вибухи. Місцевих жителів просили без потреби не виходити надвір.

За словами Прокудіна, за минулу добу противник здійснив 71 обстріл, випустивши 392 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ПТРК, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 20 снарядів.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів, територію заводу та тракторної бригади у Херсонському районі, магазин, будівлі навчального та медичного закладів, об'єкт критичної інфраструктури у Бериславському районі.

Через російську агресію одна людина загинула, ще шестеро дістали поранення, двоє з них діти.

Як повідомляла Рубрика, у Херсонській та Миколаївській областях вночі 2 жовтня оголосили повітряну тривогу через ракетну небезпеку. Крім того, на Херсонщині знову були зафіксовані ворожі безпілотники.

Додамо, що за минулий тиждень обстріли Херсона та області значно посилилися. Ворог окрім авіабомб гатить по місту і ракетами.

Нагадаємо, у ніч на 1 жовтня окупаційні війська скинули на Херсонську область 10 авіаційних бомб.

Як повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков  за останніх сім-вісім днів окупанти скинули на область 166 авіабомб.

Також вчора вдень, 1 жовтня, ворожа армія з дрона атакувала житловий квартал Херсона. Співробітникам ДСНС довелося рятувати матір і трьох дітей, чий будинок спалахнув через обстріл росіян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: