fbpx
Сьогодні
13:25 02 Жов 2023

Будь-яка підтримка рф - це прямі інвестиції у геноцид: в Офісі Президента відповіли на жорсткий мем Маска

Фото: EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Мільярдера Ілона Маска за його висміювання українського лідера Володимира Зеленського розкритикували в Офісі Президента. Там заявили, що будь-яка підтримка країни-агресорки зараз є прямою інвестицією у війну та геноцид народу України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.

"Будь-яке підтримування Росії сьогодні – це прямі інвестиції у війну, геноцид, убивство вільного світу, ескалацію та право на безкарність. Будь-яке мовчання чи іронізування над Україною сьогодні – це безумовне заохочення російської пропаганди, яка виправдовує масове насильство та руйнування", – написав він.

За словами Подоляка, на жаль, не всі значущі медійні фігури, які перебувають за тисячі кілометрів від епіцентру війни, здатні усвідомити, що таке щоденні бомбардування та крики дітей, які втрачають своїх батьків.

"Іноді краще мовчати, правда ж Ілоне Маску?" – додав радник голови ОП.

Мем Ілона Маска

Американський підприємець та власник компаній SpaceX та соцмережі X (раніше Twitter) Ілон Маск у мережі X висміяв прохання президента України Володимира Зеленського про допомогу для боротьби з російською агресією.

Так, мільярдер опублікував мем із президентом України, показавши свою позицію щодо України.

Фото: скриншот

"Коли минуло п'ять хвилин, і ти ще не просив мільярд доларів допомоги", – підписав Маск фото.

Це відфотошоплений варіант популярного мема 2014 року, відомого в тому числі як "Напружений хлопець з венами на обличчі".

Потрібно сказати, що думки підписників під постом розділилися: хтось підтримав позицію Маска про те, що США виділяють Україні багато грошей, але багато хто розкритикував бізнесмена за цинізм.

Багато хто написав, що Маск "пробив чергове дно".

Довідка

Раніше повідомлялося, що Маск таємно наказав відключити Starlink поблизу Криму минулого року, щоб зірвати українську атаку на військово-морський флот рф. Маск нібито боявся, що москва відповість на українську атаку на Крим ядерною зброєю.

Пізніше він заявив, що не давав завдання своїм фахівцям вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, оскільки вона там не працювала.

Крім того, біограф Маска Волтер Айзексон стверджував, що мільярдер без відома української сторони вимикав Starlink і в деяких частинах сходу України, оскільки не хотів, щоб його використовували в наступальних цілях.

Американська сенаторка Елізабет Воррен закликала провести розслідування щодо компанії SpaceX після того, як її гендиректор Ілон Маск визнав, що заблокував Україні доступ до супутникової мережі Starlink під час атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму.

Також Айзексон заявив, що "певна кількість обладнання та послуг" супутникової мережі Starlink перейшла під контроль Пентагону.

Українська розвідка також відреагувала на чутки про спроби Маска зірвати атаку на флот росії.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: