fbpx
Сьогодні
11:52 01 Жов 2023

У бразильській Амазонії знайшли сотні мертвих дельфінів

Фото: Malcolm P Chapman/Gettyimages.com

Ймовірно, через температурні рекорди та посуху в бразильській амазонській низовині знайшли понад сто мертвих дельфінів.

Про це пише CNN.

Як повідомляють у виданні, у цій місцевості місцями температура перевищувала 102 градуси за Фаренгейтом – еквівалент 38,89 за Цельсієм.

У CNN наголошують, що протягом останніх семи днів мертвих тварин виявили в озері Тефе. У дослідницькому Інституті Мамірауа кажуть, що така велика кількість смертей є незвичною. Ймовірно, причиною цього є історична посуха та високі температури в озері.

дельфіни

Фото: CNN

"Поки що рано визначати причину цієї екстремальної події, але, за словами наших експертів, вона, безумовно, пов'язана з періодом посухи та високою температурою в озері Тефе, де в деяких точках температура перевищує 39 градусів за Цельсієм (102 градуси за Фаренгейтом)", зауважили в інституті.

На цей час активісти та дослідники намаються врятувати дельфінів, які вціліли. Вони переміщують тварин із лагун та ставків до головного річища річки, де вода прохолодніша.

дельфіни

Фото: CNN

Проте операція доволі складна через віддаленість району. Крім того, процес ускладнює перевірка наявності токсинів або вірусів.

Як повідомляють, у 59 муніципалітетах бразильського штату Амазонас зареєстрували рівень води нижче середнього – це перешкоджає рибальству та логістиці на річці.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення рф у Чорному морі через дії загарбників, ймовірно, загинуло до 50 тисяч дельфінів.

Як писала Рубрика, дельфіни в Чорному морі, які зазвичай зимують поблизу берегів Криму, Грузії та Туреччини, цьогоріч мігрували на мілководдя.

Наприкінці літа 2022 року "Рубрика" побувала в Національному природному парку "Тузлівські лимани", щоб з'ясувати, наскільки згубною є війна для довкілля.

Читайте матеріал присвячений одній із найсумніших тем — загибелі дельфінів

Нагадаємо, що "Рубрика" побувала в єдиному не окупованому росіянами національному природному парку на чорноморському та азовському узбережжі — "Тузлівські лимани" та зняла репортаж про те, як росіяни знищують українську природу.

Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Мертві дельфіни, пелікани, що не повернулися, і відсутність риби: як війна впливає на Тузлівські лимани".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: