fbpx
Сьогодні
16:39 27 Вер 2023

Окупанти намагаються відбити позиції біля Кліщіївки та Андріївки: ЗСУ тримає оборону

English version here

Сили оборони продовжують наступальну операцію на півдні від Бахмута. Упродовж минулої доби ліквідовані 115 окупантів, знищені 2 склади з боєприпасами та станція РЕБ.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, пише Рубрика.

«Наші оборонці продовжують наступальну операцію південніше Бахмута. Зокрема, за минулу добу маємо успіхи поблизу Кліщіївки, Одрадівки та Шумів, там наші захисники продовжують наступ, вибивають окупантів із зайнятих рубежів, закріплюються на досягнених позиціях. Також противник не полишає ідеї відбити втрачені позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки, постійно штурмуючи та завдаючи вогневі удари по позиціях наших захисників. Ми тримаємо оборону», – зазначив Євлаш.

За його інформацією, упродовж минулої доби противник 544 рази обстріляв позиції українських захисників з різного озброєння, в тому числі з важких артсистем і танків. Відбулося 7 бойових зіткнень, противник 4 рази використовував свою тактичну та армійську авіацію. Сили оборони ліквідували 115 окупантів на цьому напрямку, троє росіян здалися в полон.

Також речник повідомив, що Силам оборони вдалося знищити 4 установки «Мста-Б» та «Мста-С», 1 самохідну артустановку «Піон» та 2 гармати «Гіацинт», 7 гармат Д-30, 2 протитанкові гармати МТ12 «Рапіра». Також знищено 3 авто, 2 склади з боєприпасами та 1 станцію РЕБ.

Євлаш підтвердив, що Сили оборони тримають під вогневим контролем ділянку траси Бахмут-Горлівка, завдаючи ударів по противнику з усіх наявних засобів ураження та БПЛА.

«Противнику значно складніше постачати різні види забезпечення до свого угруповання на цьому напрямку, також до населеного пункту Бахмут, оскільки це одна з ключових трас на південному напрямку», – сказав речник.

Євлаш повідомив, що «вагнерівці» і «кадирівці» є на цій ділянці фронту, однак не становлять серйозної загрози для Сил оборони.

«Кадирівці» також залишаються на південному фланзі, проте реально зараз вони не становлять прямої загрози й про дуже високу їх ефективність говорити не доводиться», – додав Євлаш.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: