fbpx
Сьогодні
22:36 24 Вер 2023

Ворог переодягається в українську форму і намагаються оточити Авдіївку: ситуація на Таврійському напрямку

Українські військові помічають ситуації, коли російські загарбники маскуються під ЗСУ, надягаючи українську військову форму. Після цього противник бере участь у бойових операціях під таким виглядом.

Про це повідомив представник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, пише Рубрика.

росія увесь час намагається повернути втрачене, бо російським генералам, полковникам треба показувати хоч якісь результати, а їх вони не мають

"Росіяни цинічно продовжують порушувати правила ведення війни. Окрім постійного терору цивільного населення, як на СОТ, так і з нашого боку, також фіксуються випадки перевдягання ворога в українську військову форму та ведення у такому вигляді бойових дій", – сказав він.

Відповідаючи на питання про фортифікацію російських позицій, що знаходяться за "лінією Суровікіна", прес-секретар повідомив, що це укріплені ділянки з різними оборонними спорудами (ДОТи, ДЗОТи), між якими зазвичай розгорнуті мінні поля. Він також уточнив, що практично на кожному перехресті є добре організовані невеликі групи російських військових і таке інше.

У відповідь на запитання Штупун пояснив, що країна-агресорка постійно намагається відновити втрачене, оскільки російським генералам та полковникам необхідно продемонструвати хоч якісь результати, яких вони не мають. Отже, вони, за його словами, просто відправляють людей в атаку та вдаються до масових штурмів.

"Іноді підключається техніка, але її не так багато. Тобто ворог її, скажімо так, ховає, а жене піхоту вперед. Весь час підтягують резерви і вони йдуть вперед, і це роблять не кадрові військові, а саме "Шторм-Z" , якісь територіальні війська РФ і ті люди, яких росіяни наловили, заробітчани, яких обманюють та змушують підписувати якісь контракти, і вони одразу йдуть на передову", – сказав він.

Представник Сил оборони Таврійського спрямування наголосив, що російські сили продовжують проводити невдалі спроби оточення Авдіївки. Крім того, він повідомив, що за останню добу російська авіація завдавала ударів, зокрема, в районах Авдіївки, Роботиного та Вербового.

Але, за його словами, українські військові потихеньку йдуть уперед у Роботи та Вербового.

"Загалом у зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" ворог намагався прорватися в районах Північного та Авдіївки. На Мар'їнському напрямку окупанти в черговий раз атакували біля населеного пункту Мар'їнка. Також зафіксовано спроби просуватися в районі Перемоги. Минулої доби зафіксовано 10. із займаних позицій", – поінформував Штупун.

У відповідь на питання про причини називання атак росії на Авдіївку невдалими, він пояснив, що російські військові постійно зазнають втрат, відступають, а потім знову прямують до тих самих районів.

"Я, як військовий, вважаю це неефективним", – наголосив спікер і додав, що загальна кількість втрат противника за останню добу склала 159 осіб.

"Це дещо менше, ніж учора-позавчора, але ми це будемо максимально виправляти. Також знищено 43 одиниці його військової техніки, зокрема 1 танк, 6 ББМ, 6 артсистем, 27 різних безпілотників, 2 автомобілі та 1 одиницю спецтехніки. І минулої доби ворог втратив 3 склади боєприпасів", – поінформував Штупун.

Він зазначив, що триває потужна контрбатарейна боротьба та виснаження загарбників уздовж усієї лінії бойового зіткнення. За тиждень воїни ОСУВ "Таврія" знищили 46 артилерійських систем і мінометів ворога та ще 25 пошкодили.

За словами речника, на Шахтарському напрямку українські захисники стійко утримують оборону.

Водночас на Мелітополькому напрямку триває наступальна операція. Зокрема, у районі Вербового українські підрозділи витісняють противника, змушують потроху відходити та закріплюються на досягнутих рубежах.

Українські воїни продовжують нищити російських окупантів на українській землі. Минулої доби, 22 вересня, українські Сили оборони ліквідували майже 400 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу майже 276 тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: