fbpx
Сьогодні
Відео 21:53 24 Вер 2023

Оборонний пакет від США містить в собі такі види зброї, які заявлять самі про себе на полі бою, - Зеленський

English version here

Український президент Володимир Зеленський повідомив, що оборонний пакет від Сполучених Штатів містить в собі такі види зброї, які заявлять самі про себе на полі бою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал глави держави.

"Продуктивний був тиждень. Дуже. Ми маємо багато хороших оборонних та інших рішень. Оборонні пакети. Від Сполучених Штатів – це артилерія, потрібні снаряди, ракети для "хаймарсів", ракети для ППО, додаткові системи ППО, тактичні машини та ще деякі інші види зброї, які заявлять самі про себе на полі бою", – сказав президент.

За словами Зеленського, Канада також ухвалила рішення про тривалу оборонну підтримку для України.

"Обсяг – пів мільярда доларів США. Зокрема, це "медеваки" – евакуаційні машини, які дуже потрібні на фронті. Домовилися про виробництво та постачання", – наголосив він.

"Є історичне рішення Америки про спільне виробництво зброї та оборонних систем, зокрема й ППО. Це те, що було абсолютною фантастикою ще нещодавно. Але стане реальністю. Ми зробимо це реальністю. Кожен, хто працює на державу. І це нова якість оборонної промисловості України – значно сильніша. І це ж економіка. Захист для наших міст. Підприємства, нові робочі місця для обох наших народів – і для українців, і для американців. Ми маємо чітку перспективу – те, про що вже домовилися, – нової міцності України для недопущення повторення російських агресій. Я вдячний Президенту Байдену, усій його команді та кожному в Америці, хто цінує свободу й підтримує Україну", – зауважив Зеленський.

Він також повідомив, що провів дуже важливі зустрічі у Вашингтоні, у Конгресі.

"Загалом в Америці прозвучало багато морально сильних і важливих позицій на різних рівнях – від найвищого рівня до всіх тих, із ким працювала українська делегація. Так само і в Канаді. Чітка єдність. Є нові санкції проти Росії, і буде ще більше санкційного тиску.

Ми маємо економічні домовленості – і з урядами, і бізнесом. Є рішення про зону вільної торгівлі з Канадою. У Вашингтоні – меморандум щодо взаємодії в енергетиці. В Оттаві – домовленість щодо відновлення Каховської ГЕС та реконструкції Канівської. Очевидний інтерес великих компаній і США, і Канади працювати в Україні. На рівні Мінстратегпрому – взаєморозуміння з оборонними компаніями. І є дуже важливе взаєморозуміння на рівні суспільств – на рівні звичайних людей, які справді переживають за Україну та справді бажають нам перемоги, а всім українцям – захисту від російського терору. Коли звичайні люди в Америці кажуть, що моляться за Україну, це справді зворушує і додає сили нашим відносинам"- наголосив глава держави.

Зеленський подякувати за готовність уряду Канади виділити фінансування для музею Голодомору-геноциду, для добудови цього музею.

Розповів він і про домовленості першої леді України щодо підтримки реабілітації ветеранів, про відповідне українсько-канадське медичне партнерство.

"Олена розширює доступ української культури до провідних музеїв світу: і зараз є домовленість із музеєм Метрополітен у Нью-Йорку. Важливі зустрічі та звернення були в Олени і на майданчику ООН, зокрема те, що стосується захисту українських дітей у час війни", – розповів президент.

Довідка

Нагадаємо, що свій візит до США президент України почав із візиту до Нью-Йорку. Він спочатку відвідав українських військових у клініці, де проходять лікування та реабілітацію поранені.

Також Зеленський вперше з початку повномасштабної війни виступив особисто на Генеральній Асамблеї ООН, взяв участь у Саміті цілей сталого розвитку та також виступив на Раді Безпеки ООН. Крім того, мав низку двосторонніх зустрічей.

В п'ятницю, 22 вересня, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо підтвердив зустріч із президентом України. Згідно з даними канадського уряду, сторони обговорили військову, економічну та гуманітарну підтримку України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: