fbpx
Сьогодні
Фото 15:10 21 Вер 2023

У столиці міське соціальне таксі можна замовити через чат-бот: для чого це рішення

English version here

Фото: Олексій Самсонов

У столиці відтепер проацює чат-бот у тестовому режимі для замовлення поїздок у соціальному таксі, яке призначене для перевезень людей з інвалідністю.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, пише Рубрика.

У чому проблема?

З початку повномасштабної війни десятки тисяч українців частково або повністю втратили мобільність. У багатьох з них виникають проблеми вільного пересування містом та доступу до різних послуг.

Це стосується і такої сфери як таксі. Більшість з автомобілів не мають умов для перевезення маломобільних громадян.

"Щомісяця кількість осіб, яких перевозить надавач послуг, збільшується. Зокрема, кількість тих, хто потребує перевезення, збільшилася із 200 до 300 людей", — повідомила подробиці Марина Хонда.

Яке рішення?

Саме Київ став першим містом в Україні, яке розробило та зареєструвало послугу соціального таксі для осіб з інвалідністю. Й вона успішно діє вже три роки.

Тому для зручності оформлення поїздок у Києві запустили чат-бот у тестовому режимі.

Як це працює?

На цей час у столиці працюють 12 таких спеціалізованих автомобілів.

соціальне таксі Київ

Фото: Фейсбук / Марина Хонда

У чат-боті можна оперативно:

  • створити та скасувати поїздку,
  • залишити відгук,
  • отримати відповіді на найпоширеніші питання.
соціальне таксі Київ

Фото: Фейсбук / Марина Хонда

Оформити поїздки можна у чат-боті за посиланням.

Для того, щоб скористатися послугою потрібно звернутися до ЦНАПу, який приймає рішення на основі якого буде укладено договір з соціальним таксі.

соціальне таксі Київ

Фото: Фейсбук / Марина Хонда

До слова, раніше Київ закупив 11 нових спецавто для перевезення людей з інвалідністю. Спеціалізовані мікроавтобуси Peugeot поповнили автопарк Київського міського територіального центру соціального обслуговування.

соціальне таксі Київ

Фото: Олексій Самсонов

Востаннє автопарк Київського міського територіального центру соціального обслуговування оновлювали у 2016 році. Досі у відділенні працювало 25 автомобілів. Вони щодня здійснюють близько 200 перевезень.

Довідка

Соціальне таксі – це спеціально облаштований транспорт, призначений для перевезень людей з інвалідністю. Він обладнаний усіма необхідними засобами для безпеки та комфорту під час поїздок до центрів реабілітації, лікарень, закладів освіти тощо.

Як писала Рубрика, шістьом громадам у Київській, Чернівецькій та Дніпропетровській областях БФ "Право на захист" безоплатно передав шість спеціалізованих автомобілів для перевезення маломобільних людей. Машини використовуватимуть для надання послуги "Соціальне таксі".

Окрім того, команда урбан-бюро Big City Lab під гаслом "Якщо ми зробимо міста зручними для людей з інвалідністю – ми зробимо їх зручними для всіх" запустила збір історій про безбар'єрність.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: