fbpx
Сьогодні
Відео 18:56 17 Вер 2023

У соцмережах Кадирова, на тлі чуток про його тяжкий стан, з'явилося нове відео

Уперше за два тижні в соцмережах підконтрольного москві глави Чечні Рамзана Кадирова з'явилося особисте відео на тлі чуток про різке погіршення його здоров'я та навіть смерть.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram Кадирова, "Агентство", "Медуза".

На відео, опублікованому в неділю, Кадиров під дощем йде асфальтовою доріжкою. На одному з двох опублікованих відео видно будівлю, схожу на резиденцію Кадирова в Грозному. За даними сервісів "Яндекс.Погода" і "Гісметео", у неділю в Грозному – близько 16 градусів, дощ.

У пості під відео йдеться: "Дуже раджу всім, хто в інтернеті не може відрізнити правду від брехні, прогулятися на свіжому повітрі, привести думки до ладу".

Однак на самому відео Кадиров вимовляє більш абстрактний текст, він каже, що слухає Коран і пройшов кілька кілометрів.

До цього останні відео з Кадировим, на яких можна визначити час зйомки, з'являлися в його акаунтах і на республіканському держканалі понад два тижні тому, свідчить аналіз "Агентства".

Чутки про різке погіршення здоров'я Кадирова почали поширюватися в четвер увечері: одне з таких повідомлень з'явилося в опозиційному чеченському телеграм-каналі NIYSO, який у ніч на 15 вересня повідомив, що Кадиров впав у кому.

Представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов у п'ятницю також заявляв, що Кадиров перебуває в дуже тяжкому стані.

Через кілька годин після заяви Юсова в соцмережах Кадирова і його помічника Умара Даудова з'явилося 10-секундне відео, на якому Кадирова в компанії з близькими показують зі спини. Коли записано це відео, зрозуміти неможливо, проте пропагандисти РИА Новости, "Московский комсомолец" і "Царьград" про нього написали.

До неділі останні відео в соцмережах Кадирова, на його офіційному сайті та на сайті ЧДТРК "Грозний", за якими можна підтвердити час зйомки, були датовані 1 вересня. У ролику Кадиров присутній на лінійці на честь початку навчального року в Грозненському центрі освіти.

Після 1 вересня Кадиров не з'являвся на відео або фото, які пов'язані з актуальними подіями. У його каналах такі події коментувалися тільки текстовими повідомленнями.

8 вересня в соцмережах було опубліковано відео прогулянки з сім'єю і його пробіжки, 9 вересня – запис спілкування з онуком Юсуфом, 10 вересня – ролик із зустрічі з мамою, 12 вересня – відео поїздки до глави уряду Чечні Магомеда Даудова. На жодному з відео Кадиров не вимовляє ані слова. Ідентифікувати час запису роликів неможливо.

Як пише "Медуза", у неділю, вже після публікації відео в телеграм-каналі Кадирова, чеченський правозахисник і опозиціонер Абубакар Янгулбаєв написав, що Кадиров помер. Жодних доказів, як і посилань на джерело інформації, він не навів.

Нагадаємо, минулого року глава Чечні Рамзан кадиров похизувався орденом Олександра Невського, яким його нібито нагородив президент росії володимир путін.

Також повідомлялось, що для того, щоб продемонструвати свою відданість володимиру путіну, Кадиров відправляє свої війська, сформовані на території Чечні на війну в Україну, де вони відіграють помітну роль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: