fbpx
Сьогодні
08:30 16 Вер 2023

Генштаб: ЗСУ мали успіх у районах Вербового й Новопрокопівки на Запоріжжі та неподалік Бахмута

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 15 вересня, українські захисники мали успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, а також у районі Кліщіївки, що неподалік Бахмута на Донеччині: на фронті відбулося 24 бойові зіткнення.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ, пише Рубрика.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, авіація Сил оборони минулої доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уразили:

  • 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Також українські бійці продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.

"В результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах", повідомили військові.

Водночас на Бахмутському напрямку Сили оборони за результатами ведення наступальних (штурмових) дій мали успіх в районі Кліщіївки Донецької області. Окупанти безрезультатно намагалися прорвати оборону ЗСУ в районах Ягідного та Богданівки Донецької області.

Атаки російської армії

"російські окупанти завдали 59 авіаційних ударів та здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об'єктах. Окупанти атакували Україну 17 дронами-камікадзе типу Shahed, їх усі знищили сили протиповітряної оборони. 

Авіаційних ударів росіян зазнали населені пункти на Чернігівщині, Харківщині, Луганщині, Донеччині та Запоріжжі. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів", зазначили у Генштабі.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Херсонському напрямку українські захисники продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилах противника.
  • На Мар'їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області. Протягом доби росіяни здійснили 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Також усі атаки в районі Урожайного Донецької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.
  • Водночас на АвдіївськомуМар'їнському та Шахтарському напрямках українські воїни утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю, додав Генштаб.
  • А на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: