fbpx
Сьогодні
10:59 12 Вер 2023

Завдяки спецоперації "Синиця" кількість військових рф, які хочуть здатися у полон, зросла на 70%

Після успішної спецоперації "Синиця", під час якої російський гвинтокрил Мі-8 перегнали на підконтрольну Україну, кількість окупантів, що хочуть здатися в полон ЗСУ, збільшилась на 70%.

Про це напередодні розповів представник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода.

"Є стрибок по лінії "Хочу жить" окремо і по інших каналах зв'язку. Після успішної операції Синиця з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" — стрибок відбувся приблизно на 70% за день", підкреслив розвідник.

Юсов також прокоментував інформацію з Telegram-каналів про те, що людині, яка передасть Україні російський винищувач МіГ, дадуть 2 мільйони доларів.

"Ця інформація має більше характер такої легенди й народної ініціативи. Але, звісно, винагорода за МіГ буде", — наголосив він.

"Хочу жить" — державний проєкт ГУР Міноборони України, що допомагає російським військовим, які не хочуть брати участі в агресії РФ, здатися в полон Силам оборони України та зберегти життя.

Що відомо про спецоперацію "Синиця"

Спочатку соціальною мережею активно ширилися чутки, що в Україну нібито прилетів і сів на нашій авіабазі російський гелікоптер Мі-8. Там писали, що пілоти гелікоптера, мовляв, "втратили орієнтир, тому потрапили на не окуповану територію України".

Зазначимо, що раніше про "зникнення Мі-8" заявляли російські пропагандисти. Вони стверджували, що бойовий вертоліт "випадково сів у Полтаві".

Пізніше, 23 серпня, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що дійсно є інформація про те, що в Україні приземлився російський бойовий гелікоптер Мі-8, із екіпажем ведеться робота.

А вже 3 вересня, у Головному управлінні розвідки розповіли як проводили спецоперацію "Синиця", під час якої вдалося доставити в Україну російський гелікоптер Мі-8 разом з екіпажем.

У документальному фільмі "Збиті льотчики росії" розкривається особа російського пілота, який перегнав до України гелікоптер Мі-8АМТШ пкс рф у межах спецоперації української Воєнної розвідки під кодовою назвою "Синиця".

Як писала Рубрика, українські військові змогли встановити контроль над "вишками Бойка" у Чорному морі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: