fbpx
Сьогодні
Фото 14:58 12 Вер 2023

Військово-патріотична гра "Карпатський щит" пройшла на Закарпатті

На честь загиблого під Бахмутом Владислава Щвеця "Патрона" на Закарпатті провели триденну військово-патріотичну гру "Карпатський щит". Участь у ній взяли 80 дітей із Закарпаття та Рівненщини.

Про це повідомив організатор "Карпатського щита", вчитель Негровецького ЗЗСО ім. В. Росохи Іван Гавриль.

"У Колочавській громаді громадська організація СІМЗ провела військово-патріотичну гру «Карпатський щит» пам'яті "Патрона" Владислава Швеця, легенди патріотичного руху Закарпаття, який з перших днів вторгнення пішов та війну та загинув у січні на Бахмутському напрямку," – розповів він.

Зі слів Івана Гавриля, гра зібрала учасників з усього Закарпаття та гостей з Тараканова Рівенської області. Близько 80 учасників гри з Рахівського, Тячівського, Хустського, Мукачівського районів та гості з Рівненщини протягом трьох днів змагалися та проходили вишкіл з військової, домедичної, тактичної медицини та туризму.

"Мета гри "Карпатський щит2 – це перш за все патріотичне виховання юнаків і дівчат та ознайомлення молоді з навичками військової справи. Вишкільні заняття проводили військові, які через стан здоров'я демобілізовані, але прагнуть й надалі працювати для перемоги України, передаючи свій неоціненний досвід, та є гідним прикладом мужності, відваги, витримки та незламності українського народу", – каже організатор "Карпатського щита".

Він також розповів, що гру створили у 2021-му році за участі Владислава Швеця "Патрона".

За підсумками триденного таборування військово-патріотичної гри "Карпатський щит" два перших місця розділили команди "Альфа" (с. Поляна Мукачівського району) та команда "Патріот" (с. Негровець Хустського району).

У грі-вишколі активну участь виховника молоді взяла на себе дочка Владислава Швеця, Швець Ксенія ( "Гуцулка"), яка продовжує справу свого батька – патріотичне виховання молоді.

Довідка

Владислав Патрон Швець — військовослужбовець, молодший лейтенант ЗСУ, організатор заходів національно-патріотичного виховання в Закарпатській області і всеукраїнських вишколів національно-патріотичного спрямування "Джура-Прикордонник" і "Джура-Десантник". Чоловік з перших днів війни пішов добровольцем захищати Україну. Брав участь в звільненні Ізюму, Вірнопілля. Загинув у січні 2023 року в Бахмуті.

Нагадаємо, у столиці запустили безкоштовні курси фінансової грамотності для підлітків.

Також в Київській області в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" провели семінар-тренінг "Ментальне здоров'я молоді".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: