fbpx
Сьогодні
11:58 12 Вер 2023

Шукав "на волі" коригувальників ракет: у колонії на Львівщині викрили в'язня-агента ФСБ

Фото:СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили агента ФСБ рф, який, відбуваючи покарання у виправній колонії Львівщини, допомагав росіянам у підготовці повітряної атаки на військову та критичну інфраструктуру області.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, пише Рубрика.

За даними слідства, для збору інформації та наведення російських ракет на українські об'єкти фігурант намагався створити власну мережу інформаторів. До неї в'язень хотів залучити своїх близьких родичів та знайомих "на волі".

Отриману від них інформацію він мав передавати своєму "куратору" з ФСБ.

Серед основних цілей росіян були  базування важкого озброєння ЗСУ та місцеві теплоелектростанції.

За кожне виконане завдання спецслужба рф обіцяла від 1 до 5 тисяч доларів. Сума залежала від важливості українського об'єкта.

За даними слідства, зловмисником виявився 48-річний місцевий житель, який з 2019 року відбуває покарання за вчинення тяжкого злочину. У поле зору ФСБ він потрапив через свої проросійські коментарі в «Однокласниках». російська спецслужба дистанційно завербувала в'язня під виглядом його знайомства з громадянкою росії.

Правоохоронці заблокували підривну діяльність російського агента. Під час обшуку в нього вилучили прихований мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ.

Слідчі повідомили фігурантові про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • т. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Чоловікові загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, в Україні громадян, які працювали у незаконних органах, утворених російськими окупантами на тимчасово захоплених територіях нашої держави, хочуть позбавити пенсій.

Також повідомлялось, що ЄС запровадив додаткові санкції проти співробітників ФСБ та колаборантів у Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: