fbpx
Сьогодні
13:21 12 Вер 2023

Мер Києва зустрівся з главою МЗС Німеччини: говорили про допомогу для військових

Мер Києва Віталій Кличко разом з братом Володимиром Кличком провели зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок. Обговорювали подальшу допомогу Україні, зокрема військову.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook Віталія Кличка.

"Зустрілися разом з Володимиром із міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок. Говорили про подальшу підтримку і допомогу Україні в боротьбі з російським агресором. Зокрема, і про надання Німеччиною спецтехніки для Державної прикордонної служби – для захисту кордону України в регіонах, що межують з Росією та Білоруссю", – повідомив Віталій Кличко.

Також, за його словами, обговорювалася допомога Німеччини у поверненні українських дітей, яких викрала Росія.

"Торкнулися питання, щодо якого необхідна невідкладна допомога цивілізованого світу, – повернення на Батьківщину українських дітей, яких викрала і вивезла з окупованих територій Росія", – зазначив Кличко.

Як повідомив мер Києва, крім того, йшлося й про фінансову допомогу німецького уряду в цифровізації архівів про злочини нацистів у Другу світову – в Бабиному яру, і про злочини проти людяності російських варварів у сучасній Україні.

Зауважимо, що за ініціативи мера Києва Віталія Кличка Київ цього року збільшив допомогу ЗСУ з бюджету міста до 5 мільярдів гривень.

Раніше Віталій Кличко повідомив, що його брат  Володимир, на запрошення німецької сторони, відвідав велику виставку озброєння, що відбулася в ФРН до Дня армії Німеччини. З німецькими та американськими генералами, міністром державної канцелярії Німеччини Флоріаном Германом Володимир говорив про подальшу підтримку і допомогу Україні.

Також повідомлялось, що уперше з початку війни приїхав до Києва міністр фінансів Німеччини та глава "Вільної демократичної партії" Німеччини Крістіан Лінднер. Обговорюватиметься конкретна допомога Києву.

Рубрика:
Київ Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: