fbpx
Сьогодні
Відео 17:47 11 Вер 2023

Німеччина збільшує невідкладну гуманітарну допомогу Україні на 20 млн євро, - Бербок

English version here

Німеччина виділить 20 мільйон доларів для того, щоб допомогти Україні підготувати енергосистему до можливих обстрілів росіян узимку.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

"Ми підтримуємо Україну в її підготовці до зими та збільшуємо ще раз невідкладну гуманітарну допомогу в обсязі 20 млн євро, що означає, що лише цього року наша гуманітарна допомога сягає 380 млн євро. Ми підтримуємо Україну в її обороні проти російської агресії економічно, зброєю і гуманітарно. З 22 млрд (євро) Німеччина є другим донором України у світі", – сказала вона.

Бербок висловила переконання, що влітку було менше атак Росії на інфраструктуру України, тому що РФ зберігає ракети на зиму – "ту пору, коли буде більш болісно".


Очільниця МЗС Німеччини також оголосила, що Німеччина будуватиме вітрову електростанцію в Чорнобильській зоні відчуження.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок відвідала в понеділок, 11 вересня, у рамках свого робочого візиту в Україну електропідстанцію в 50 кілометрів від Києва та висловилася за збільшення частки відновлювальної енергетики.

Віцепрем'єр-міністр України Олександр Кубраков ознайомив представників німецької сторони із зусиллями українського уряду щодо забезпечення енергопостачання держави перед наближенням зими.

Бербок, яка є членом "Зеленої" партії Німеччини, також порушила тему розвитку в Україні відновлювальної енергетики. За словами міністра, Україна повинна більше використовувати відновлювані джерела енергії.

Зокрема, вона вважає за доцільне побудувати вітрову електростанцію навколо Чорнобильської АЕС. На зустрічі в Мінприроди України було підписано відповідну декларацію про наміри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: