fbpx
Сьогодні
Анонс 17:32 08 Вер 2023

Як змінювати міста: "Тепле місто" створило курс для громадських організацій про суспільні трансформації

Івано-Франківська організація «Тепле місто» запускає безкоштовний навчальний курс для громадських організацій, в якому ділиться досвідом впровадження змін в місті через громадську діяльність. 

У чому проблема?

Повномасштабна війна продемонструвала, наскільки важливою є сталість та інституційна стійкість громадських організацій. Сьогодні вони відіграють значну роль у протистоянні російському вторгненню: займаються підтримкою армії, надають гуманітарну допомогу постраждалому населенню та вимушено переселеним українцям. Проте часто команди цих організацій стикаються з викликами у своїй повсякденній діяльності – в управлінні ресурсами, плануванні програмної діяльності, залученні фінансів, співпраці з містянами, владою, представниками бізнесу. 

Яке рішення?

Організація «Тепле місто» розробило програму курсу «Суспільні зміни через громадську діяльність» для навчальної онлайн-платформи Prometheus, в якому ділиться досвідом громадської діяльності за 10 років діяльності та дієвими прикладами програмних напрямків, які можна втілювати в будь-якому місті. 

Як це працює?

Спікери, команда організації та залучені експерти, у 8 навчальних модулях розповідають, як створювати нові інституції та соціальні підприємства й реплікувати досвід «Теплого Міста» та інкубованих ініціатив у власному місті; як обрати напрямки діяльності з усвідомленням необхідних кроків та ресурсів; які є особливості акселерації програмних напрямків усередині організації та їхнього відокремлення в самостійні інституції; як сформувати взаємодію між громадським сектором та іншими стейкхолдерами (бізнес, влада тощо).

Курс з'явиться на платформі Prometheus вже 15 вересня. Пройти його можна буде безкоштовно. 

«Тепле місто» – івано-франківська організація, в межах якої зародилися такі інституції, як Promprylad.Renovation, Multimedia lab, Urban Space 100, Urban Space Radio, MetaLab, Save Ukraine Now та Frankivsk Half Marathon. «Тепле місто» розвиває проєкти «Читай» і «Стратегія Івано-Франківська», та надає ґранти локальним ініціативам через напрямок «Ґранти Теплого міста».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: