fbpx
Сьогодні
10:59 05 Вер 2023

З кожним місяцем ми все частіше транспортуємо кров: ДонорUA оголосив збір на 1 млн грн на перевезення крові

Фото: МВС України

Щомісяця ДонорUA організовує 4-5 доставок донорської крові до прифронтових регіонів для порятунку поранених військових і цивільних. Потреби у крові постійно зростають у всіх регіонах — незмінною лишається їхня терміновість. Тому ДонорUA розпочинає збір на 1 млн грн, який забезпечить 20 наступних перевезень крові.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

"Під час війни кров має надзвичайно важливе значення, а нашою задачею було й лишається вчасне забезпечення кожного пацієнта донорською кров'ю. На щастя, з квітня 2022 року в нас є можливість оперативно транспортувати кров до фронту — саме завдяки вашій небайдужості, а також підтримці українського бізнесу та інших організацій.

Ніколи не думала, що ДонорUA зможе забезпечувати таку надважливу діяльність для української держави і військових, і я дякую всім, завдяки кому це відбувається.

Усі громадяни, які долучаються — хто кров'ю, хто коштами — зробили так, аби у наших хлопців і дівчат, які потребують підтримки, вчасно була у наявності донорська кров", — говорить Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО "Всеукраїнська асоціація донорів України".

Яке рішення?

Від початку повномасштабної війни командою ДонорUA було здійснено вже 69 доставок крові до фронту. Потреби постійно зростають, як і ціни на пальне, а по мірі звільнення територій збільшуються і дистанції, які водіям доводиться долати, ризикуючи життям через залишені окупантами міни.

При цьому кров завжди потрібна терміново. Тож ДонорUA розпочинає збір 1 млн грн на Монобанку, яка забезпечить фінансовий запас для здійснення наступних 20 поїздок. Долучайтеся до збору: кожні ваші 25 грн — це додатковий кілометр шляху, тож важливий будь-який внесок.

Як це працює?

"Кров, особливо цільна, має короткий термін придатності, тому правильна й безпечна її логістика вимагає спеціального обладнання. Перевозять кров у бусах, обладнаних холодильними і морозильними камерами, які потребують постійного контролю справності. Окрім того, за потреби ми закуповуємо за кордоном витратні матеріали для центрів крові та бойових медиків — зокрема реагенти, гемакони та інші необхідні матеріали, аби кров було у що брати, чим тестувати та вчасно доставити до пацієнта", — додає Ірина Славінська.

Ще більше рішень

Через вторгнення росії в Україну потреба у донорській крові зросла на 60% — саме такий показник ми вивели зі статистики запитів і реєстрацій у системі ДонорUA. Її потребують як цивільні пацієнти на всій території України, так і поранені захисники та захисниці, а також цивільні у прифронтових регіонах, постраждалі від бойових дій.

Неважливо, у якому місті ви здаєте кров — для потреб фронту вона заготовлюється по всій Україні. Реєструйтеся на ДонорUA і діліться кров'ю з тими, хто розділить із вами перемогу.

Довідка

ДонорUA — єдина недержавна організація, яка забезпечує фронт кров'ю спільно з Оперативним штабом при Міністерстві охорони здоров'я. У цьому нам допомагають партнери та небайдужі громадяни. На сьогодні вартість однієї такої поїздки становить щонайменше 50 000 грн.

Як писала Рубрика, донорUA спільно з освітньою платформою Prometheus запускають безкоштовний онлайн-відеокурс, присвячений донорству крові. Мета проєкту — доступно розповісти про важливість донорства, розвінчати поширені міфи та залучити якомога більше нових донорів до порятунку життів військових і цивільних.

Нагадаємо, що у разі нагальної потреби за надзвичайних ситуацій та на період воєнного стану, донорську кров та її компоненти зможуть ввозити з-за кордону, як гуманітарну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: