fbpx
Сьогодні
Фото 18:54 05 Вер 2023

В Ірпені починають капремонт Гостомельського шосе: як працює це рішення

В Ірпені розпочинають капітальний ремонт дороги від перехрестя вулиць Котляревського та Северинівської до виїзду з міста. Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

У чому проблема?

Під час бойових дій навесні 2022 року Ірпінь був зруйнований на 75 відсотків. Але крок за кроком у місті триває відбудова пошкодженої інфраструктури.

Яке рішення?

За словами міського голови, будо докладено чимало зусиль, щоб у Програму відбудови приватних будинків на вулиці Багірова і Гостомельського шоссе від КОВА включили не лише відбудову зруйнованих осель ірпінчан, а й дорогу з новими розв'язками, тротуарами, велодоріжками й освітленням. Тож тепер ця важлива для міста артерія буде відремонтована.

В Ірпені починають капремонт Гостомельського шосе

Вже відбулася перша установча зустріч з підрядником, який виконуватиме усі роботи. Це приватне підприємство «Автомагістраль», його за тендером обрав Департамент регіонального розвитку Київської ОВА.

Також команда Bike City consulting розробила Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Ірпінської територіальної громади, яка прийнята рішенням Ірпінської міської ради.

Як це працює?

«Підрядник розуміє значення цього великого ремонту для нашого міста і пообіцяв закінчити роботи до кінця цього року. На місяць раніше – в листопаді планують здати міст і відкрити його для проїзду. Усі електричні дроти за планом будуть перекладені під землю, а опори замінені», – зазначив Олександр Маркушин.

В Ірпені починають капремонт Гостомельського шосе

Також він звернув увагу, що з 6 вересня цю частину дороги доведеться перекрити повністю, навіть для пішоходів. Місцева поліція та комунальні служби наразі розробляють нову схему дорожнього руху.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: