fbpx
Сьогодні
Відео 09:22 05 Вер 2023

росіяни заявляють про атаку БпЛА у Підмосков'ї та інших областях: деталі

Фото: Ілюстративне

У російському Міністерстві оборони заявили про роботу цієї ночі засобів протиповітряної оборони в Калузької області, та нібито збиття одного дрона. Крім того, ще безпілотники начебто летіли на столицю рф, і також були знищені у московській та Тверській областях, внаслідок чого є пошкодження об'єкта.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Міноборони рф та мера москви Сергія Собяніна.

  • Калузька область

У нальоті БПЛА на Калузьку область у відомстві країни-агресора, як зазвичай, звинувачують Україну.

"5 вересня близько 03.00 мск припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку БПЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації", – заявили у російському міністерстві.

  • московська область

Крім того, за словами мера москви, була "спроба атаки" дрона на столицю росії.

російський чиновник стверджує, що в ніч на 5 вересня було "знищено безпілотників у Калузької області та в Істринському районі, які намагалися здійснити атаку на москву".

Руйнувань та постраждалих на місці падіння уламків, розповідає Собянін, "попередньо немає", проте на місці працюють екстрені служби.

  • Тверська область

Пізніше мер москви заявив про ще один дрон, який летів у напрямку до столиці рф. За його словами, БПЛА нібито збили у Тверській області у районі Завидово.

Там "за попередньою інформацією постраждалих та руйнувань немає", додає московський мер.

Як уточнив Собянін, через атаку БПЛА у Підмосков'ї було пошкоджено побутовий об'єкт, а сталося це в Істринському районі внаслідок падіння уламків.

"Оперативні служби працюють над усуненням наслідків", – написав він у своєму Telegram.

Зазначимо, що раніше в ніч на 5 вересня в московському аеропорту Внуково було оголошено план "Килим", крім того, рейси також затримували на виліт і заліт у Домодєдово та Шереметьєво. Загалом затримали біля півсотні рейсів.

Атаки БпЛА у росії

Нагадаємо, вчора вранці в Міноборони рф заявили нібито про відбиття атаки БПЛА в Курській області.

Зазначимо, що ввечері в неділю, а також у ніч проти понеділка в Курській області РФ повідомляли про атаку БПЛА. Спочатку місцевий губернатор Роман Старовойт заявляв про пожежу в нежитловій будівлі нібито внаслідок "прильоту" безпілотника у Курчатові. А згодом місцеві жителі розповідали про серію вибухів у цьому населеному пункті.

Нагадаємо, що найбільша атака безпілотників на території росії сталася в ніч проти 30 серпня, коли дрони атакували одразу шість областей рф.

Однією з цілей став аеродром у Пскові, де, за словами представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, було знищено чотири літаки Іл-76. Ще кілька літаків було пошкоджено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: