fbpx
Сьогодні
16:28 05 Вер 2023

Федоров: освітній застосунок "Мрія" планують запустити в тестовому режимі наприкінці цього року

English version here

До кінця поточного року планується запуск в тестовому режиму нового освітнього проєкту «Мрія».

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр і очільник Мінцифри України Михайло Федоров в ефірі телемарафону, повідомляє Рубрика.

Новий застосунок почнуть впроваджувати спочатку в школах.

"Ми плануємо запустити "Мрію" в бета тесті наприкінці цьому року та масштабувати на всю країну в наступному році. Почнемо зі шкіл і далі будемо масштабувати вже на всі ланки освіти. Це застосунок, який допоможе нашим дітям швидше розвиватися, тому що там буде більш якісний контент. З іншого боку, це можливість бути постійно на зв'язку. Дізнаватися, про всі можливості, які є в нашій країні, які відкриваються від грантових до певний окремих видів навчань. Це можливість отримувати батькам фідбек про навчання дитинки, про те що дитина в безпеці", — заявив Федоров.

За його словами, для розробки "Мрії" використовують підхід, подібний до створення застосунку "Дія"

"Це буде один із найбільш безпечних продуктів, які є в нашій країні. Ми вже розробляємо архітектуру, яка є досить безпечною. Весь найкращий досвід в "Дії" буде імплементований також в "Мрію", — зазначив Федоров.

Як раніше повідомляла Рубрика, у День знань Президент України Володимир Зеленський презентував для українських школярів, їхніх батьків і педагогів інноваційний освітній цифровий проєкт «Мрія».

Головна мета проєкту «Мрія» – дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному українцю стати тим, ким він хоче бути.

Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу. Він міститиме бібліотеку контенту, який потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: