fbpx
Сьогодні
11:18 04 Вер 2023

Умєров подав до Парламенту заяву про звільнення з посади голови Фонд держмайна

Сьогодні, 4 вересня, голова Фонду державного майна Рустем Умєров подав до Верховної Ради заяву про звільнення. Він має стати новим міністром оборони замість Олексія Резнікова.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на голову Верховної Ради Руслана Стефанчука.

"До Верховної Ради України надійшла заява від голови Фонду державного майна Рустема Умєрова про звільнення з посади", – написав він.

Стефанчук зазначив, що заяву розглянуть на найближчому пленарному засіданні.

Умєров подав до Ради заяву про звільнення з посади голови Фонд держмайна

Фото: facebook.com/stefanchuk.official

Додамо, що Резніков вже подав до Ради заяву про відставку.

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що заяву щодо Резнікова сьогодні-завтра розгляне Комітет з питань безпеки ВР. Аналогічно заяву Умєрова розгляне Комітет з питань економіки ВР.

Після цього за їхні відставки мають проголосувати у Раді.

Далі президент Володимир Зеленський повинен внести кандидатуру Умєрова як нового міністра оборони. Після цього збереться фракція "Слуги народу" і як коаліція внесе кандидатуру нового голови ФДМУ. Це відбудеться ввечері після засідання фракції.

Потім на наступне пленарне засідання знову збираються вказані Комітети ВРУ і схвалюють подання на призначення. Далі відбудеться голосування в Раді.

Довідка

Умєров за походженням кримський татарин, радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Ще у 1944 році сім'я Умєрових була примусово депортована разом з усім кримськотатарським народом з історичної батьківщини Криму до Сибіру і Центральної Азії.

Народився в 1982 році в Самарканді Узбецької РСР, в сім'ї інженерів, вихідців з Алушти. Його родина на історичну батьківщину – в Крим, змогла повернутись лише після майже 50 років в депортації, а саме наприкінці 80х.

Рустем Умєров навчався в Кримській гімназії-інтернаті для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим. Здобув ступінь бакалавра економіки та магістра фінансів у Національній академії управління. Був стипендіатом американської програми. Свою кар'єру розпочав в компанії lifecell, займаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки.Одружений, батько трьох дітей.

Ще до окупації Криму сім'я Умєрових ініціювала відновлення культурної та історичної спадщини Криму. Працював над відновленням історичних та політичних прав кримських татар, а також активно лобіює ухвалення  важливих для кримських татар законопроектів: про корінних народів і статус кримськотатарського народу.

У 2007 році був співзасновником міжнародної організації "Bizin Qirim" та ГО "Земляцтво кримських татар". Також з 2011 до 2013 року був співзасновником "Фонду Розвитку Криму". В ці ж роки обіймав посаду у компанії "iCapital", а через деякий час працював в компанії "ICG Investments". У 2013 році заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation

Одним із головних векторів у діяльності Рустема Умєрова була постійна комунікація щодо питань обміну кримських політв'язнів та військовополонених. Зокрема у 2017 році він сприяв звільненню двох політв'язнів Кремля – кримських татар Ахтема Чийгоза та Ільмі Умєрова.

Був співголовою депутатського об'єднання "Кримська платформа", учасник української переговорної групи з РФ.

Є одним із донорів програми Ukrainian Emerging Leaders у Стенфордському університеті, яка навчає українських політиків, юристів, соціальних підприємців, бізнесменів та громадських лідерів. Нагороджений Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Як повідомлялось, 3 серпня глава держави Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. За словами президента, Міністерство має очолити Рустем Умєров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: