fbpx
Сьогодні
18:53 03 Сер 2023

ЗМІ: під час нещодавньої ворожої атаки на Ізмаїл безпілотник рф впав на території Румунії

English version here

Фото: Олександр Кубраков

Під час атаки на Ізмаїл Одеської області 2 серпня, російські безпілотні літальні апарати залетіли на територію Румунії. Місцеві мешканці кажуть, що один з дронів впав в лісі.

Про це повідомляє Digi24 з посиланням на мера комуни Чаталкіой у Тулчі Тудора Чернега.

Очільник комуни поділився враженнями, які отримали та пережили місцеві жителі під час атаки БПЛА на Ізмаїл.

Як розповів Чернега, жителі повідомляли про те, що над їхніми будинками пролетіли дрони, а один безпілотник впав у ліс. Однак його уламків знайти не вдалось.

"Місцеві жителі підтверджують, що безпілотники пролітали по прямій лінії над будинками в Четалкіоі. Страх дуже великий. Збитого дрона не виявлено.

Є свідчення деяких місцевих жителів, моряків, що в лісі впав дрон. Шукали, але нічого не знайшли. У тій гущавині тобі навіть дороги немає", пояснив мер комуни.

З його слів, те, що дрони пролітали над будинками, лише підтверджує, що вони летіли з декількох напрямків, щоб збити з пантелику ППО.

"Коли дійшли чутки, що дрон впав на нашу територію, була паніка, бо точність у них не висока. Люди були налякані, вибиті вікна, тому що через болотисту місцевість ударна хвиля поширювалася дуже сильно, створюючи враження землетрусу. Коли було видно, що стріляють кулемети, паніка була дуже велика", резюмував мер.

Чернега наголосив, що на цей час все нормалізувалося. Він додав, що таких проблем ще ніколи не було так близько.

"Ракети стріляли раніше, але не так близько. Зараз стріляли в 300 метрах від будинку чоловіка", — стверджує Чернега.

Міністерство оборони Румунії також відреагувало на ситуацію. За даними Міноборони, "наразі немає можливості прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії".

Що відомо про російську атаку по Одещині

Уночі в середу, 2 серпня, армія рф запустила по Україні 37 Шахедів, збити вдалося частину з них. Про це розповів Глава української держави у вечірньому зверненні.

Тоді ж, уночі на півдні Одещини росія вночі завдала ударів по портовій, промисловій інфраструктурі та елеватору.

"Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато "шахедів". На щастя, обійшлося без жертв", – зазначив Зеленський у Телеграмі.

Також наслідки нічної атаки росії по інфраструктурних об'єктах в Одеській області показали військові. Унаслідок обстрілів Одещини вночі пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна, на яке чекали в Африці, Китаї, Ізраїлі.

Як повідомляла Рубрика, в ніч на 2 серпня українська ППО знищила 23 російські "Шахеди".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: