fbpx
Сьогодні
18:15 08 Бер 2023

Парламент Румунії засудив війну рф проти України та закликав росію припинити агресію

English version here

На спільному засіданні двох палат парламент Румунії прийняв декларацію, пов'язану з річницею повномасштабного нападу російської федерації на Україну. Депутати закликали кремль припинити агресію проти України та вивести окупаційні війська.

Про це повідомляє ZN, пише Рубрика.

Парламент наголосив, що всі спроби рф змінити кордони України силою, починаючи з 2014 року, є порушенням Статуту ООН, міжнародного права, а також незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Румунія також вимагає від росії припинити ядерні залякування у бік України та інших держав, а також вигадані звинувачення щодо нібито застосування Україною біологічної зброї.

Крім того, румунські парламентарі закликали ЄС та НАТО посилити санкції проти росії.

"Санкції також мають бути спрямовані на тих, хто безпосередньо відповідальний за злочини, скоєні в Україні: президента Володимира Путіна та весь його режим", – йдеться у декларації.

Парламент затвердив підтримку Румунією України, а також зобов'язався допомагати після завершення війни. Румунія наголосила, що буде підтримувати вступ України до ЄС, а також європейську інтеграцію Молдови та Грузії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: