fbpx
Сьогодні
08:30 30 Сер 2023

Масштабний удар по Києву: протиповітряна оборона знищила понад 20 ворожих повітряних цілей

Фото: Генштаб ЗСУ

Уночі, 30 серпня, росія комбіновано атакувала Київ та область, випустивши по регіону безпілотники та ракети. Українська ППО збила понад 2 десятки повітряних цілей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм КМВА.

Як повідомив очільник столичної військової адміністрації, такої масованої атаки столиця не зазнавала з весни поточного року.

"Такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет. Спершу рашисти застосували ударні БпЛА (попередньо, баражуючі боєприпаси "Shahed"). Кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс", – розповів Попко.

Він додав, що попередньо українська ППО над столицею збила щонайменше 20 повітряних цілей ворога.

Що відомо про ворожу атаку на Київ та регіон

У ніч проти 30 серпня російські окупанти вчергове влаштували масовану атаку на столицю, запустивши безпілотні літальні засоби та ракети.

О 05:24 Кличко повідомив, що у двох районах столиці впали уламки збитих ракет.

"У Дарницькому районі падіння уламків на дах торгового приміщення. У Шевченківському – теж падіння уламків. Всі служби слідують на місце", –написав міський голова.

У КМВА додали що "в місцях падіння уламків в Дарницькому та Шевченківському районах Києва виникли пожежі".

О 6 ранку стало відомо про двох загиблих унаслідок падіння уламків у Шевченківському районі.

За уточненими даними, станом на 7 ранку відомо про трьох поранених. Двох з них госпіталізували, третій пораненій людині допомогу надали на місці.

Нагадаємо, що у червні росія атакувала Київську область ракетами та БПЛА. Тоді внаслідок падіння уламків в одному з населених пунктів Київської області поранення отримали 6 осіб, серед них – 1 дитина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: