fbpx
Сьогодні
11:30 28 Сер 2023

Сили ППО цієї ночі збили чотири ворожі ракети

Фото: Ілюстративне

У ніч на понеділок, армія російської федерації завдала удару ракетами морського та повітряного базування. Українські Сили ППО збили чотири ракети ворога.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні сили України в Telegram.

Зокрема, чотири крилаті ракети "Калібр" були випущені з ворожого фрегата з акваторії Чорного моря поблизу Феодосії.

Також застосовано дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34, які окупанти спрямували у напрямку Кривого Рогу з повітряного простору окупованої частини Херсонської області.

В результаті бойової роботи знищено чотири повітряні цілі:

  • дві крилаті ракети "Калібр";
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Під час нічної атаки сили ППО збили чотири російські ракети.

Водночас є влучання в цивільний промисловий об'єкт у Полтавській області, повідомили в Повітряних силах.

Атака рф 28 серпня

У ніч проти 28 серпня війська рф знову атакували територію України крилатими ракетами. Повітряна тривога була оголошена спочатку на півдні, а згодом майже по всій країні.

У Полтавській області є руйнування промислового об'єкту, а у Кривому Розі постраждали приватні будинки.

Прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що вночі окупанти застосували тактику, схожу з минулим ударом, добою раніше, коли повітряні цілі противника часто маневрували.

"Цього разу також тактика була використана приблизно така ж: із блуканням ракет, зі спробою обійти маршрути, і можливі їхні місця ураження", – сказала Гуменюк і додала, що наразі підсумки цього повітряного бою ще підбиваються.

За її словами, судячи з усього, окупанти "намагаються таким чином компенсувати зараз деякий дефіцит ракет, що відчувається".

Так, додала представниці Оперативного командування "Південь", рф нині вдається до більш економного підходу до ракетних атак.

Також Гуменюк звернула увагу, що станом цього ранку зберігалася активність ворожої тактичної авіації в районі південно-східних областей України. Крім того, залишається загроза з моря, де окупанти тримають один ракетоносій – фрегат "Адмірал Ессен", з чотирма ракетами, що залишилися.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: