fbpx
Сьогодні
08:25 28 Сер 2023

Нічна ракетна атака рф: є влучання в Кривому Розі та Полтаві

Сьогодні вночі, 28 серпня, ворог атакував Україну ракетами – в Полтаві є руйнування промислового об'єкту, а в Кривому Розі постраждали приватні будинки.

Як пише Рубрика, про це повідомляє голова військової адміністрації Полтавської області Дмитро Лунін та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У Кривому Розі ворожою ракетою було зруйновано два дачних будинки, п'ять – понівечені, також загорілася господарська споруда.

Крім цього, в області росіяни вдарили по Нікопольскому району з важкої артилерії – під ударом опинились Марганецька та Мирівська громади, там пошкоджено приватний будинок.

А голова Полтавської ОВА заявив, що в місті було пошкоджено промисловий об'єкт.

У всіх випадках обійшлося без постраждалих.

Нічна атака 28 серпня

В ніч на 28 серпня війська рф знову атакували територію України крилатими ракетами. Повітряна тривога була оголошена спочатку на півдні.

Через ракетну небезпеку повітряна тривога лунала в Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській області.

В Дніпропетровській області повідомлялось про роботу ППО.

Потім повітряна тривога також поширилася на східні, північні, центральні області.

ПС зазначили, що зафіксовано імовірні пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря.

О 04:30 повітряну тривогу оголосили в Києві.

Після 04:30 тривога поширилася і на західні області.

Близько 5 години ранку почали оголошувати відбої тривоги в областях.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що вночі окупанти застосували тактику, схожу з минулим ударом, добою раніше, коли повітряні цілі противника часто маневрували.

"Цього разу також тактика була використана приблизно така ж: із блуканням ракет, зі спробою обійти маршрути, і можливі їхні місця ураження", – сказала Гуменюк і додала, що наразі підсумки цього повітряного бою ще підбиваються.

За її словами, судячи з усього, окупанти "намагаються таким чином компенсувати зараз деякий дефіцит ракет, що відчувається".

Так, додала представниці Оперативного командування "Південь", рф нині вдається до більш економного підходу до ракетних атак.

Також Гуменюк звернула увагу, що станом цього ранку зберігалася активність ворожої тактичної авіації в районі південно-східних областей України. Крім того, залишається загроза з моря, де окупанти тримають один ракетоносій – фрегат "Адмірал Ессен", з чотирма ракетами, що залишилися.

Нагадаємо, що у ніч на 27 серпня по всій країні пролунала масштабна повітряна тривога, ворог запустив крилаті ракети і у напрямку столиці: всі ворожі цілі були збиті силами протиповітряної оборони.

В українському небі ППО збила 4 повітряні цілі. Як повідомили повітряники, крилаті ракети були випущені із 5 літаків стратегічної авіації з повітряного простору рф в районі Енгельса.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: