fbpx
Сьогодні
17:46 23 Сер 2023

United for Ukraine спільно з Nobel Women Initiative (NWI) оголошують старт програми Women Lead для жінок-підприємців

У чому проблема?

Російське вторгнення в Україну змусило мільйони українців покинути свої домівки і навіть рідну країну в пошуках безпеки. Багато жінок втратили підтримку чоловіків і джерела доходу, зіткнулися з необхідністю підтримки своїх сімей та громад як ніколи раніше. Ці виклики показали, що українськи жінки є рушійною силою українського суспільства. Кожен день вони демонструють неймовірну силу, засновують і розбудовують ініціативи, роблячи свій внесок у стійкість України.

Підтримка ініціатив та бізнесу, що належать українським жінкам, має вирішальне значення для відновлення країни. 

Яке рішення?

Натхненна стійкістю жінок в Україні, громадська організація United For Ukraine розпочала "Women Lead" – грантову програму, спрямовану на розширення можливостей жінок-підприємниць та ініціатив, очолюваних жінками, а також на сприяння сталому відновленню України. Програма розрахована на два роки (з 2023 по 2025). Вона передбачає підтримку відібраних ініціатив грантами в розмірі від 5 000 до 30 000 євро, на період від шести до дванадцяти місяців.

Головний акцент робиться на трьох важливих сферах:

  • здоров'я та добробут;
  • освіта;
  • стале підприємництво.

Програма сприяє сталому економічному зростанню та позитивному соціальному впливу в країні, підтримуючи жінок, які є рушіями позитивних змін у цих сферах, зміцнюючи жіноче підприємництво і тим самим сприяючи досягненню Цілей сталого розвитку ООН.

Як це працює?

Women Lead спрямована на підтримку жінок з ініціативою, яка має позитивний вплив в Україні, або організацій, які переважно складаються, належать, очолюються та/або керуються українськими жінками і мають позитивний вплив в Україні. Вона працює шляхом відбору і відкрита для всіх бажаючих. Критерії відбору включають спрямованість на гендерну рівність, підтримку прав жінок та вміння безпечно управляти фінансами. Відібрані учасниці чи організації отримують гранти для реалізації своїх ініціатив в обраній сфері.

Прийом заявок на цикл 2023 року триває до 25 серпня. Ознайомитися з деталями та подати заявку на участь можна за посиланням: https://www.ufu.global/women-lead-apply  

Про організатора:

United for Ukraine (UFU) – це міжнародна організація, що створила інформаційну платформу для українців у 28+ країнах Європи. Через інформаційну платформу UFU надають корисну інформацію з таких сфер, як імміграція, фінанси, соціальна підтримка, освіта, здоров'я, і допомагають отримати безкоштовні юридичні консультації, психологічну допомогу та тимчасове житло. 

Women Lead – перший проект, що націлений на економічну підтримку United for Ukraine і сприяння сталому відновленню України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: