fbpx
Сьогодні
Новини компаній 19:52 23 Сер 2023

"Серце б'ється завдяки...": 600 718 гривень на операції дітям зібрали завдяки благодійному проєкту мережі "Фора"

У чому проблема?

Щороку в Україні народжується близько 4,5 тисячі дітей з вродженими вадами серця. Однією із найпоширеніших вад є відкрита артеріальна протока, при якій після народження не відбувається закриття протоки між аортою та легеневою артерією.

За словами хірурга Першого медичного об'єднання Львова Дмитра Беша, безболісна та безпечна ендоваскулярна операція, яка проводиться через маленький розріз у стегні, має суттєвий недолік – високу вартість. «І в нас, і за кордоном імпланти для операції дуже дорогі. Тому через ціну батьки йдуть на ризики великої операції із розрізанням грудної клітки та зупинкою серця. Державних закупівель, на жаль, вистачає, щоб покрити 20-30% потреб в цьому обладнанні. Тобто більша частина пацієнтів стоїть в чергах на імпланти роками».

«Серце б'ється завдяки...»: 600 718 гривень на операції дітям

Яке рішення?

Кожного року мережа магазинів «Фора» проводить акцію «Серце б'ється завдяки…», і разом з багаторічним партнером, благодійним фондом «Український фонд допомоги», дає можливість маленьким українцям з вадами серця повернутись до повноцінного життя. На рахунок фонду «Фора» перераховує одну гривню з кожної покупки акційних товарів.

Під час дванадцятої хвилі акції, яка відбулася цього літа, гості Фори зібрали 600 718 гривень. Накопичену суму було витрачено на шість імплантів. А це означає, що найкращі хірурги України отримали змогу зробити операції шести важко хворим дітям. За весь час проведення акції вдалося адресно допомогти 41 дитині.

«Серце б'ється завдяки...»: 600 718 гривень на операції дітям

Як це працює?

Оксана Перекупко, комунікаційниця мережі магазинів «Фора», зазначила, що до початку повномасштабної війни операції проводили у Києві, Харкові, Дніпрі, та Одесі. Головні фахові лікарні були в Києві, у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова та в Київському Інституті серця. Але з початком повномасштабної війни операції були перенесені до Львова та Вінниці. Кожна операція проходить під експертним наглядом фахівців зі Сполучених Штатів, Великої Британії, Польщі та Німеччини. «Ми щиро дякуємо нашим партнерам, які з року в рік підтримують цю акцію, і дають шанс на повноцінне життя діткам. А також щиро дякуємо нашим гостям – кожного разу ми відстежуємо підвищений попит на акційні товари. Людям важливо допомагати. Ми це дуже цінуємо».

У свою чергу директор «Українського фонду допомоги» Роман Бєценко наголосив на важливості своєчасного проведення таких операцій. «Якщо цю ваду прибрати ще в дитинстві, то в майбутньому у дітей не буде ускладнень з розвитком і вже за рік вони зможуть повернутися до повноцінного життя, включаючи навіть спортивні навантаження. Наші підопічні отримують шанс на життя без обмежень та заборон. І чим більше операцій ми проведемо, тим більше українців у майбутньому не матимуть загрози інфарктів чи якихось інших ускладнень з роботою серця», – підкреслив Роман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: