fbpx
Сьогодні
21:57 22 Сер 2023

Вісім держав, серед яких і Україна, приєдналися до санкцій ЄС проти білорусі

Вісім держав разом з Україною приєднались до нових персональних санкцій ЄС проти білорусі.

Рада Європейського Союзу в понеділок сповістила про рішення восьми інших країн долучились до останніх персональних санкцій проти білорусі, запроваджених на початку серпня. Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Як зазначається, до санкцій долучились країни-кандидати на членство в ЄС Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Україна та Боснія і Герцеговина. Обмеження також запровадять у себе країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія – як члени Європейського економічного простору.

"Вони забезпечать відповідність своєї національної політики рішенню Ради. Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 3 серпня, Рада ЄС запровадила нові обмежувальні заходи проти білорусі у зв'язку з незаконним вторгненням російської федерації до України та у відповідь на причетність Мінська до агресії.

Зокрема, нові заходи забезпечують тісніше узгодження санкцій ЄС щодо росії та білорусі та допоможуть забезпечити неможливість обходу російських санкцій через білорусь.

Ці заходи поширюють заборону експорту до білорусі низки особливо чутливих товарів та технологій, які сприяють військово-технічному прогресу білорусі.

Санкції проти білорусі

Раніше видання Politico писало, що санкції Європейського Союзу проти білорусі стосуватимуться товарів подвійного призначення та авіазапчастин. За словами дипломатів ЄС, новий пакет санкцій включає 38 фізичних і трьох юридичних осіб.

Нагадаємо, посли країн Європейського союзу погодили новий пакет санкцій проти білорусі 26 липня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: