fbpx
Сьогодні
16:30 22 Сер 2023

У Франківську за кошти ЄС створили та відкрили безпековий центр: для чого це рішення

English version here

В Івано-Франківську запрацював безпековий центр, який створили за кошти Євросоюзу.

Про це повідомляє сайт Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, пише Рубрика.

У чому проблема?

"До цього у місті вже працював безпековий центр, утім він не був таким сучасним та потужним. Інформацію доводилось обробляти тиждень, а те і більше", – зазначив міський голова.

Яке рішення?

"Новий безпековий центр відкрили в Івано-Франківську. Тут жодної копійки з міського бюджету не використано, 100% фінансування Європейського Союзу і ми маємо потужний центр безпеки. А далі це будуть оптоволоконні лінії, додаткові камери… але сьогодні ми вже допомагаємо і розшукуємо автомобілі, які вчинили ДТП, або викрадені, та багато інших речей", – сказав Марцінків.

Фото: oper-info.if.ua

Це важливий крок для безпеки людей. Для того, щоби в цей час війни і в час надзвичайних ситуацій правоохоронні органи могли правильно реагувати.

Як це працює?

За його інформацією, в офісі працюватимуть кілька операторів, які оперативно реагуватимуть та передаватимуть всю необхідну інформацію патрульній поліції.

"Зараз інспектори зможуть передавати дані ледь не в ту ж хвилину, коли вчинений злочин", – запевняє Марцінків.

Зазначається, що безпековий центр в Івано-Франківську запрацював в межах програми "Україна-Румунія". Для цього на дорогах та вулицях міста встановили 45 нових відеокамер.

"Всі існуючі камери будуть перепідключенні на даний дата-центр, де за допомогою програмного забезпечення, теж закупленого, ліцензійного і дорогого, ми зможемо розпізнавати тип, номерний знак машини, колір машини, співставляти їх з базою даних МВС – чи ця машина є в розшуку, чи ця машина здійснювала якісь порушення, чи вона була задіяна в якомусь ДТП, а також будемо розпізнавати обличчя людей і розшукувати злочинців", – запевнив директор Департаменту інвестиційної політики, міжнародних зв'язків, туризму та промоцій Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк.

Ще до офіційного відкриття дата-центру муніципальні інспектори освоювали нове обладнання та механізми роботи нового обладнання. За результатами роботи кількох днів у патрульній поліції резюмували, новий дата-центр і справді покращить роботу з розшуку правопорушників.

"Чому важлива швидкість, бо ми розуміємо, що в нас в місті є багато машин, які проїжджають транзитом, тобто вони приїхали, щось вчинили та ввечері їх може вже не бути. Раніше можна було отримати відео, наприклад там, протягом тижня. Зараз тут потужні сервери, потужні комп'ютери, і більша кількість працівників, тому, я сподіваюсь, що це можна буде зробити, якщо не онлайн відразу нам перекинуть те відео, або встановлять той транспортний засіб і ми його вже можемо розшукувати, то протягом години ми побачимо, будуть і відеодокази, якщо винуватець не буде погоджуватись і казати, що його там не було, чи він того не робив. То ми будемо мати швидко відеодокази й, відповідно, зможемо притягнути людину до відповідальності", – резюмував начальник управління патрульної поліції в області Олег Костенко.

Наразі у дата-центрі працюють необхідна кількість інспекторів Муніципальної інспекції. І такої кількості, запевняють тут, достатньо, щоби "очі" Івано-Франківська контролювали безпеку у місті.   

Зазначається, що новий безпековий центр передали на баланс КП "Муніципальна інспекція".

Нагадаємо, у Києві розпочали оснащувати захисні споруди системами автоматизованого відкриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: